Du och jag ansvarar för våra liv och val

Link: Du och jag ansvarar för våra liv och val

Det finns många saker du inte har kontroll över. Du kan inte kontrollera vädret, ekonomin, eller andras handlingar. Ja, kanske du kan utöva något inflytande, men detta är annorlunda än kontroll.

Många av oss spenderar orimligt mycket tid på att oroa dessa saker. Det är ett fullständigt slöseri med tid. Oro gör ingenting för att ändra dem. Det gör oss bara olyckliga. Det vänder oss också till offer.

Men du och jag har 100% kontroll över en sak som är det viktigaste för vår framgång: oss själva. Vi kan kontrollera vår inställning, våra tankar, våra ord, våra känslor och vårt beteende. Detta är vad som gör oss mänskliga. Vi är inte maskiner. Vi har ett val.

Denna makt är viktigare än du kan föreställa dig. Vissa människor är medvetna om det, de flesta inte. Ärligt talat, är det lättare att sitta på åskådarplats och gnälla över saker du inte kan kontrollera att äga upp till vad man gör kontroll. (Jag predikar för mig själv här.)

Men modigt att göra är att hoppa in i livet med båda fötterna och ta ansvar för ditt liv. Bestäm dig för att vara lycklig. Beslutar sig för att vara produktiva. Besluta att göra en skillnad.

Vi har mer kontroll än du tror.

(Google Translate – från länk ovan)

Dela: