Reflektionstid till någon nytta?

Har varit ledig i drygt två veckor över jul och nyår. Härligt med ordentligt med tid för nära och kära och mig själv.

Vart tar tiden vägen när man är ledig? De första dagarna är långa men sen blir de bara kortare och kortare. De sista dagarna har det räckt att göra en sak per dag.

Jag tror att  hjärnan jobbar ikapp lite under lugnare perioder. Att ständigt ligga med ett högt adrenalinflöde och arbeta 60-70 h veckan gör inte att tiden finns för att få distans och djup i alla intryck.

Förtrogenhetskunskap kommer efter reflektion! Den djupare sammanhängande kunskapen. Att se helhet, kräver tid. Ibland går hjulen för fort. Man ser inte skogen för alla träden!

Den gjutna frågan till alla som kommer tillbaka till jobbet nu tycker jag är om personen har reflekterat över något jobbrelaterat som hon/han tar med sig in i arbetet framöver. Oftast handlar svaren om en prioritering, eller ett nytt sätt att se på en företeelse.

Gjorde ett litet inhopp häromdagen och höll ett invigningstal på Katrineholms grand prix i volleyboll. Skulle tala i några minuter bara, nervös som attan. Så brukar jag inte vara – en avigsida med att ha för mycket tid kanske? 

Nu är arbetsåret 2010 igång – jag ska försöka komma ihåg mina prioriteringar och nya sätt att se på arbetet så länge som möjligt och hoppas att få tal del av all den klokskap som ledigheten har gett i min omgivning.

God fortsättning på arbetsåret!

Dela: