Gästbloggare Malin

Gästbloggare

 

Praktikvecka 4 och jag tycker fortfarande det är roligt att ha praktik här. Nu känns det även som om jag börjar förstå mig lite på vad kommunen är och vad den gör. Innan jag började min praktik hos kommunchefens stab visste jag inte mycket alls om kommunen. Det är inget jag har fått lära mig om i skolan och inget jag tänkt så mycket på i övrigt heller. Jag visste att kommunen fanns och att den har hand om skolan och äldreomsorgen liksom att kommunen under rubriken ”insändare” i lokaltidningen fick svara för alla ”korkade” beslut de tog.

 

Men som sagt vet jag mer idag och vet att det är mer än så. Men det är bara för min praktik här. Så jag frågade några vänner vad de tyckte om kommunen.

 

–          Jag har ingen åsikt om kommunen. Jag vet inte vad de gör för något typ, svarade Kristina Eriksson.

 

Och det verkade vara den allmänna åsikten, att ingen tyckte något speciellt om kommunen. En tjej sa att hon inte tyckte om kommunen alls, hon tycker att de har skött skolpolitiken dåligt. Att de först öppnade en skola (Citygymnasiet) och sedan lade ner den gjorde att de inblandade eleverna blev drabbade. Jag var en av dem som började på Citygymnasiet men nu går på Lindengymnasiet. Vi blev skickade hit och dit, fick byta många lärare och får fortfarande springa mellan olika skolor.

 

Men som sagt var åsikterna blandade. Sandra Kjäll som tidigare hade praktik på kommunen hade positiva åsikter. Så som alltid är alla aldrig helt överens.

 

Glad påsk! /Malin

 

(På bilden Kristina Eriksson och Sandra Johansson)

Dela: