Gästbloggare – inifrån Gröna Kulle

Nu har jag haft praktik på kommunledningsförvaltningen i några veckor. Så när det nu är dags för påsklov tänkte jag reflektera lite över hur det har varit såhär långt. Det har absolut inte varit som jag förväntat mig. Det har varit mycket roligare. Innan jag började min praktik här var jag lite rädd att jag skulle komma till en grupp stela människor som skulle dra med mig på möten hela dagarna och bara låta mig få sitta och titta när de arbetade.

 

Så är det verkligen inte. Jag har varit med på totalt 1 möte, vilket kanske är väl lite. På dagarna får jag massor av olika uppgifter att göra, och de är väldigt varierande. På förmiddagen kan jag få sitta vid en dator och skriva en sammanfattning av fattade beslut, efter det kan jag springa ut på stan och ta vårfotografier. På eftermiddagen kan jag skriva ett blogginlägg, lägga in nya uppdrag i deras IT-system för planering och uppföljning för att sedan intervjua en ny medarbetare.

 

Jag tycker att det är väldigt roligt att prova så många olika saker, dessutom lär jag mig vad kommunen gör och har lite koll på vad som händer i kommunen. En av de sakerna som känns bäst när jag gör uppgifter är att det känns som om jag faktiskt hjälper till och att de har nytta av sakerna jag gör.

 

Jag tycker att kommunen borde ta emot fler praktikanter dels för att det är jätte roligt att vara här och för att man lär sig massor. Jag tror att kommunen lättare skulle nå ut till ungdomar ifall fler visste mer om kommunen och pratade om kommunen.

 

Så jag hoppas att resten av min praktik ska vara lika bra. Förutom att skoldagarna är kortare så längtar jag INTE tillbaka till skolan än. Hoppas ni haft en bra påsk!

 

/Malin

Dela: