Gästbloggare Malin

Nu börjar det bli vår och då är det dags för många att fundera över framtiden. För vissa gäller det att välja gymnasieskola eller högskola och för andra är det dags att börja leta jobb. Inget av det är lätt. Men det kan förhoppningsvis bli ganska kul. För de elever som ska börja läsa på gymnasiet är det nog lite lättare. Det finns inte lika många alternativ och det finns så många olika program här i Katrineholm så de flesta slipper flytta. Jag ska delta i en gymnasiemässa nere i Duveholmshallen i morgon torsdag, 15/4, och representera turisminriktningen på handelsprogrammet. Och förhoppningsvis lura i massor av nervösa elever till att börja på mitt program. Att Neo kommer och sjunger kommer förmodligen locka många fler.

 

I morgon är även sista dagen man har chans att söka till högskolan, så har ni inte gjort det får ni verkligen skynda er. Och det var i lördags man skrev högskoleprovet. Om ni bara vill prova lite hur det är att göra provet så kan ni klicka här. Jag skrev provet på södra skolan här i Katrineholm och jag tyckte det var väldigt många som var där och skrev. Jag har ingen aning om hur många som brukar skriva det här i Katrineholm men intresset verkar vara stort. Och enligt statistiken så har 85 % av eleverna som slutar gymnasiet behörighet till högskolan, så vem vet? Kanske tar Katrineholm över alla högskolorna snart.

 

Förhoppningsvis kommer vi alla vara lite mer säkra över den närmaste framtiden när den här veckan är över. Jag hoppas att jag kommer känna mig lite mer säker efter min praktik här på kommunledningsförvaltningen i alla fall. För det vore härligt att få börja njuta av våren nu utan att oroa sig för framtiden.

 

/Malin

Dela: