Gästbloggare Malin

Gästbloggare

 

Nu är jag inne på min sista vecka som praktikant, det känns lite sorgligt. Jag bör jobba på för att bli klar med de saker jag har hållit på med, och det kommer nog inte bli några problem. Utom faktum att min handledare Jenny sitter fast i Bryssel. Jag tror ingen har missat att det är en aktiv vulkan på Island som gör att det bildas farliga moln över hela norra Europa. Det är i alla fall tur att det skedde nu i slutet av min praktik när jag vet bättre vad jag ska göra än i början.

 

Min första fråga när jag fick veta att det var en aktiv vulkan var: Vad händer med alla Islänningar? När jag sen förstod att det bara handlade om rök var frågan inte lika aktuell längre, men jag skulle ändå vilja veta vad som skulle hända om det blev ett riktigt utbrott med lava. Jag har läst att man har förberett sig och så på Island så jag antar att det inte är någon risk att Islänningarna dör ut.

 

Men som sagt påverkar det även oss i resten av norra Europa. Att flygen är inställda påverkar oss alla väldigt mycket, direkt eller indirekt. Mig påverkar det genom att jag inte har någon handledare min sista vecka, och jag har hört hur det berör många andra runt mig också. Och jag läste att mer moln är på väg så de flygplatser som har öppnat nu kommer förmodligen snart stänga igen.

 

Jenny blir därför troligtvis kvar i Bryssel ett tag och jag får jobba på själv från vårt kontor. Det är tur att de har lärt upp mig tillräckligt bra för att jag ska kunna klara mig själv, men vi saknar Jenny! Den där vulkanen får lugna ner sig lite så allt kan bli lite lugnare och vi hinner få hem Jenny.

 

/Malin

Dela: