Ännu en kollega slutar

Karin hörde av sig om detta idag innan det gick ut. Förstås alltid tråkigt när det går såhär långt. Jag kan samtidigt fråga mig om de jobb vi har är mänskliga. Jag, som jobbat tre år som kommunchef, är ”gammal i gården” i kommunchefsgruppen Sörmland.

Insinuationer om att det handlar om girighet har jag inget som helst belägg för. För dessa tjänster gäller inte lagen om anställnngsskydd.

Jag tackar Karin för vår tid som kollegor.

Karin Welin plockas bort – Katrineholm – kkuriren.se.

Dela:
 • Pingback: Mattias Jansson (@Kommunchef) (@Kommunchef)()

 • Deeped Niclas Strandh

  Jag tycker ett av problemen är just den negativa personifiering som vi fått: det är en person som vår bli symbol för hela politiken: det är ju det vi ser i KD, det vi sett i sossarna och så vidare. Nu är det även på tjänstemannanivå och jag är rädd att det kan gå så långt att vi helt enkelt tappar alltför mycket erfarenhet.

  Självklart är det ibland så att man måste sätta in nytt blod men att byte av chef blivit något sorts självklart verktyg för förnyelse är knappast bra.

  • Thomas Selig

   Håller helhjärtat med Deeped. Jag är inte särskilt insatt i just landstingsfrågan, men har fått en känsla av att det egentligen bara är en syndabockmentalitet.

   Man tror sig kunna skyla över den politiska oron genom att lägga ansvaret på en tjänstekvinna. Enkelt, smidigt och och föga framgångsrikt.

  • Det är som att personifierigen gått överstyr.

 • Pingback: Katrineholmsbloggar (@KHOLMbloggar) (@KHOLMbloggar)()