Årets snackis i Almedalen – det är väl inget att ha?

IMG_2502Läser i Katrineholms-Kuriren en ledare benämnd Ska en generande snackis kunna generera mer trafik? där vår satsning i Almedalen misstänkliggörs.

Gissade att mitt ”anti-jante” uttalande skulle få denna effekt. Synd att ledarskribenten väljer förlöjligandet som härskarteknik och dessutom helt utan att veta vad det faktiskt är vi ska göra. Jag har sedan tidigare lovat kuriren att de blir de första som får reda på det när det ska gå ut.

Insatsen på Almedalen har flera syften varav att bli ”årets snackis” är en indirekt väg att nå de och det vi vill nå. Katrineholms kommun ska förknippas med logistik – det är vår historia och vår framtid.

Jag hoppas att projektets belackare står vid sin kritik när affärerna kommer.

 

Uppdatering 2013-05-13

Inget logistikcentrum i Almedalen

Dela:
 • Sven Tegsveden

  Det borde ligga i ALLA katrineholmares intresse att i det här läget stödja satsningen på Logistikcentrum.

  Jag skulle vilja passa på att utdela en känga.

  Logistikcentrum är – som flertalet projekt – en riskfylld satsning som förhoppningsvis kommer att bli lyckosam för Katrineholm, även om det kommer att ta tid. Det är synd att Ewa Callhammar (FP) har spritt så mycket tvivel och negativa åsikter om Logistikcentrum, bland annat i TV som når många tittare. Hon borde i egenskap av oppositionsråd i det här fallet sätta Katrineholms intressen före det snävt
  partipolitiska. Jag tycker att även hon, i sann Katrineholmspatriotisk anda, borde hörsamma Anders Thörnströms vädjan (se artikel i KK) om att visa upp en positiv attityd till projektet. Om hon inte vill eller kan det, så är det bättre att hon – utåt – håller tyst i den här frågan.

  Till er som jobbar för att projektet ska lyckas, vill jag önska lycka till i Almedalen!

  Sven Tegsveden (partipolitiskt oberoende)
  Järfälla och Katrineholm

  • Sven: jag förstår faktiskt inte riktigt ditt resonemang. De som från början ansåg att satsningen är en felsatsning för Katrineholm (både ur ett internt och ett externt perspektiv) borde inte få kritisera satsningen?
   Om de (som är min förståelse av Callhammars kritik) tex skulle vara övertygade att det faktiskt vore det bästa för Katrineholm (både ekonomiskt och ur en publicitetssynvinkel) bör de ändå inte framföra sina åsikter, eftersom dessa inte stämmer överens med din förståelse av vad som är bäst för Katrineholm ur samma synvinklar?

   Med all respekt, men det låter lite George Bush-aktigt. Alla som inte stödjer kriget i Irak/logistikcentrum är inga ”patrioter”/bra Katrineholmare?!?

   Thomas Selig (v)

   • Sven Tegsveden

    Thomas: Vad jag efterlyser är lite situationsanpassat agerande. I vissa lägen så kan det vara klokt att agera på olika sätt i interna respektive externa situationer. I ett läge när det fortfarande satsas skattepengar på Logistikcentrum, utifrån demokratiskt fattade beslut, så borde potentiella kunder i onödan slippa höra kritiska röster från kommunen. Allt för att försöka maximera chanserna för att projektet ska lyckas. Den målsättningen är ju som sagt belutad i demokratisk ordning. Det är en helt annan sak med det interna politiska arbetet i kommunen. Där ska naturligtvis alla som önskar framföra kritik mot och försöka stoppa vidare satsningar på Logistikcentrum om de anser att det är det rätta.

    Om vi spetsar till det hela lite grand. Nu planerar kommunen, enligt uppgift, att satsa 260 000 kr på marknadsföring i Almedalen. Av skattepengar som gjorts tillgängliga genom demokratiskt fattade beslut.
    Vore det klokt att ge oppositionsrådet möjlighet att medverka där, och försöka övertyga potentiella kunder om att Logistikcentrum – enligt henne – är ett misslyckat projekt?