Att mötas – idag pensionärsalliansen

image

Jag var precis på pensionärsalliansens årsmöte. Jag var inbjuden för att tala lite om mig själv, kommunens och mitt uppdrag samt de pågående organisationsutredningarna om samhällsbyggnadsförvaltning och koncernsstyrning.

Vi hade en mycket trevlig träff och jag slås så tydligt av vikten av att möta människor på det sättet, ansikte mot ansikte i öppen dialog.

De ville gärna tala om det som uppmärksammats mycket i lokalmedia med sociala medier. Flera av dem använde facebook, men många vill lära sig mer. 

Vi är överens om att biblioteket ställer upp med två personer vid tre tillfällen under våren (14/4, 28/4, 5/5, kl. 13-16) för att bistå med råd och stöd om datorer och internet. I samarbete med IT-kontoret tar vi dit bärbara datorer med mobilt bredband. Det finns också förslag på att sätta dit en dator permanent som kan bemannas genom Ungdomstorget.

När jag skulle gå kom en man fram till mig och sade

– Det var mycket trevligt att få höra vem du är och hur du är. Är det inte jobbigt att bli felaktigt beskriven hela tiden.

– Det är en del av uppdraget, sade jag

Han tittade på mig

– Nej jag ska vara ärlig, fortsatte jag, det är väldigt jobbigt

För det är det.

Avslutningsvis så fick jag något gott att dricka i en, om än inte twittrig som en glittrig förpackning med medskicket att det inte är godis 🙂

Möten mellan människor är vad det handlar om.

Dela: