Cool ekonom om trams i den digitala revolutionen

Det finns en medlemstidning för Föreningen Sveriges Kommunalekonomer (KEF) som inte helt otippat heter Kommunal Ekonomi. I det senaste numret (pdf), med digitalt fokus skriver ordföranden på sidan tre.

Det talades om en ”ny okonventionell härskarteknik”, ett slags omvänt kommunalt Wikileaks.

Vilket trams!

Vi kan aldrig blunda för att ny teknik skapar förutsättningar för alla att nå ut till fler, snabbare och enklare. Ingen kan längre kontrollera informationsflödet, varken i Egypten, Libyen eller Katrineholm. Och en viktig framgångsfaktor är inte minst chefer som förstår kraften och möjligheten i den nya tekniken och som kan ta fram nya kompetenser och nya arbetssätt. Mattias Jansson är en sådan. Det blev för övrigt ingen artikel i Katrineholmskuriren.

 Mattias Jansson @kommunchef by KommunchefJag ska för övrigt föreläsa på Ekonomichefsdagarna (pdf) åt KEF i januari. Temat är sociala medier och ledarskap

Sociala medier kan vara tramsiga statusuppdateringar och ett vältrande i sig själv. Det kan också vara det ultimata nätverkandet för en djupare kompetens och ett sätt att bli en bättre ledare. Du väljer, jag har valt. Välkommen till ett personligt perspektiv på kommunikation.

Välkommen!

Dela: