Det alla vet men ingen säger om ledarskap

Ledarskap är att påverka och att påverkas.

Jag är ledare därför att jag vill åstadkomma något. Det kanske låter pretentiöst, men jag vill bidra till en bättre värld. Att jag vill göra det som ledare är därför att jag tror att jag har något att bidra med. Jag tror att jag har en positiv påverkan. Jag vet också att vi blir ännu bättre om vi gör saker tillsammans.

Ditt utrymme för påverkan på mig som ledare är beroende av hur mycket du låter dig påverkas av mig. När jag känner att du tar intryck av det jag gör och säger så kommer jag att lita på dig. Du kommer då att få mer utrymme att själv agera. I praktiken därför att jag vill påverka och att du visat att jag kan göra det genom dig. Det kommer också att leda till att jag tar mer intryck av dig.

Kanske inte det vackraste av konstateranden, men så är det – för mig.

Dela: