Det är inte Facebook – det är livet

DN skriver om utvecklingen gällande kommunikationsformen sociala medier och Facebookk och konstaterar att

På Facebook flyter arbete och fritid ihop allt mer.

viaVanligt facebooka på jobbet – DN.SE.

Vadå på Facebook?

Livet är en helhet och det har inte varit så länge som gränsdragningen mellan arbete och privatliv var så strikt som vi sett det de senaste 100 åren. Det är helt enkelt en följd av industrialiseringen. Problemet är att systemet och vår inställning fortfarande vilar på gamla värderingar. Jag skrev en post om det för ett tag sedan – Ur led är arbetsmarknaden.

Systemet är för kollektiv men vi är individualiserade!

Dela:
  • Även jag har rätt svårt att förstå den gränsdragning som slentrianmässigt dras mellan Facebook och ”det riktiga livet”. Jag gör ingen skillnad i värdering på de kontakter jag tar via Facebook och de kontakter som sker öga mot öga. Facebook är (bland mycket, mycket annat) ett verktyg för mig i min yrkesutövning där jag kan hålla liv i ett nätverk av yrkesmässigt intressanta personer på samma sätt som ett möte öga mot öga hade varit om alla dessa personer hade suttit i samma fysiska korridor utanför mitt kontor.

    Jag undrar om samma gränsdragning görs för exempelvis mejlkonversasioner i dessa personers huvuden?