Diggiloo & Allsång i Katrineholm

I somras hade vi både Allsång och Diggiloo i Katrineholm. Båda arrangemangen var fullkomligt strålande!

Jag har varit i kontakt med företaget som ansvarade för Diggiloo Katrineholm under hösten. Igår fick jag besked om att turnén inte kommer att stanna i Katrineholm 2012. 

Med den fantastiska platsen vi har för den typen av arrangemang nere vid Djulö så ser jag framför mig något annat riktigt bra arrangemang. Nu kanske vi istället ska koppla ett stort händelse med bra artister i slutet på katrineholmsveckan nästa år till firandet 150-års firandet av Katrineholm som järnvägsknutpunkt?

Det är viktigt att det fortsätter hända mycket i Katrineholm.

En annan fantastisk upplevelse i somras var Allsången. Fyra, som jag förstått det fantastiska kvällar proffsigt arrangerade och genomförda. 

Här tecknade Katrineholms kommun avtal i år om ett att vara huvudsponsor. Efersom arrangemanget är viktigt för katrineholmarna men väldigt väderberoende så avtalade vi om att täcka ev. förluster upp till 225 tkr. Det har nu visat sig att vi inte behöver täcka ett så stort underskott. Först fick vi uppgift om att arrangemanget genererat en vinst, men nu visar det sig att det tidigare meddelade positiva ekonomiska resultatet var en miss i kommunikation mellan produktionsbolaget och Ernst & Young. Vi betalar enligt underlaget istället ut en ersättning om 24 tkr.

Jag är övertygad om att det är väl investerade pengar för katrineholmarna både vad gäller upplevelsen och vad gäller marknadsföringen.

Eller vad säger du?

Dela:
 • Törnebohms Hotspot

  Jag är skeptisk till att Kommunen ska täcka upp kostnader för den här typen av evenemang men samtidigt är det väldigt trevligt och jag tror nog att våra invånare och besökare från grannkommunerna uppskattar denna typ av satsningar, det är inget vi varit bortskämda med genom åren. Självklart sprider sig sånt här och ger staden fin reklam samt lockar hit en och annan besökare. 

 • Geza Simon

  Bra där!
  Kör!
  Liv, lust & glädje skapar vi själva. Jag betalar gladeligen (knappt en krona/invånare) för liknade initiativ. Har själv aldrig varit på allsången men jag gillar den glädjen det sprider till dem som besökt evenemanget. 

 • Sven Tegsveden

  Mycket väl använda pengar av kommunen! Bra evenemang för katrineholmarna och bra marknadsföring av Katrineholm . Om det stannar vid så här blygsamma belopp för ett evenemang, så är det definitivt värt att fortsätta med liknande satsningar med kommunens pengar i fortsättningen.

 • Annakarin Sjokvist

  Kultur i alla dess former är väl investerade pengar. Dessa evenemang har varit mycket uppskattade av många.

 • Pingback: Nära i olika perspektiv | Mattias Jansson()

 • Klart att det är välinvesterade pengar med allsången. Det sprider underbar stämning och hör till sommaren tycker jag. Vi har ju som organisation ett ansvar att göra Katrineholm till en attraktiv plats. Då måste det också hända saker här!  Jag har heller aldrig varit på allsångskvällarna men instämmer med Geza. Jag betalar gärna en peng för att det ska fortsätta. Diggiloo släpade jag med hela familjen på och det var en folkfest. Synd att det inte blir något nästa år, men det öppnar ju som sagt för något annat?! HOPPAS!