Enklare feedback på bloggen

Jag tycker att vi i digital kommunikation så mycket som möjligt ska använda samma principer som vi gör när vi träffas öga mot öga för att få till ett bra samtal. Därför tycker jag att vi så långt som möjligt ska ge reaktioner på det vi läser, exempelvis på en blogg. Deta är ju så naturligt för oss när vi möts, den lilla instämmande nicken eller rynkade ögonbryn.

På denna blogg är det ungefär en procent av läsarna som kommenterar och på många bloggar jag läser så är det nästan aldrig några kommentarer. I somras ändrade vi ordvalen från kommentar till dialog för att styra tanken åt det lärande. Vi lade också till tydligare delnings och reaktionkopplingar till Twitter, Facebook och Google +.

De välkommenterade bloggarna handlar inte sällan om sociala medier, vilket sannolikt säger något om att detta också är ett lärande. Nåväl, det är ju sannolikt inte alla som vill skriva något och då gör vissa det enklare att ge sin reaktion genom att välja reaktion mer som en enkät i slutet på inlägget. Så idag testade jag att installera Reaction Buttons.

Nu behöver jag din hjälp.

Vad tycker du om;

  1. Denna tanke ?
  2. Rubriken Om du inte vill kommentera – En kort feedback, tack ?
  3. Alternativen ?
Dela:
  • Pingback: Mattias Jansson (@Kommunchef)()

  • Reaction buttons är ju lite som med Facebooks ”Gilla”. Dvs bra. Vad jag förstått blev det väldigt mkt (mer)aktivitet när man kunde börja Gilla även kommentarer, inte bara statusar, på FB. Ofta kan det kännas som att det räcker.

  • Jag tycker att det är en strålande tanke och ett bra försök. Spontant reagerar jag på alt dåligt. Ger det något? Eftersom det handlar feedback (och dialog) kan det inte ändras till utveckla, otydligt eller liknande?

  • Pingback: Mattias Jansson (@Kommunchef)()

  • Marita Haglund

    Bra tanke. För många knappar, tycker jag. Kanske 1. Håller med, 2. Håller inte med, 3. Jag har läst (och ska reflektera).

  • Gunnar Westermark

    Bra tanke! Kommer säkert att leda till fler reaktioner. Men om jag inte delar uppfattningen i inlägget så skulle jag tro att en ogilla-knapp också skulle tillföra fler reaktioner. Om den saknas riskerar vi att inte se alla som har annan uppfattning och då får vi kanske en skev bild av hur människor reagerar.

  • Ska vi köra på Maritas
    1. Håller med, 2. Håller inte med, 3. Jag har läst och ska reflektera
    och se om man kan få till en gilla funktion på kommentarer?

  • Pingback: Mattias Jansson (@Kommunchef)()