Enklare feedback på bloggen

Jag tycker att vi i digital kommunikation så mycket som möjligt ska använda samma principer som vi gör när vi träffas öga mot öga för att få till ett bra samtal. Därför tycker jag att vi så långt som möjligt ska ge reaktioner på det vi läser, exempelvis på en blogg. Deta är ju så naturligt för oss när vi möts, den lilla instämmande nicken eller rynkade ögonbryn.

På denna blogg är det ungefär en procent av läsarna som kommenterar och på många bloggar jag läser så är det nästan aldrig några kommentarer. I somras ändrade vi ordvalen från kommentar till dialog för att styra tanken åt det lärande. Vi lade också till tydligare delnings och reaktionkopplingar till Twitter, Facebook och Google +.

De välkommenterade bloggarna handlar inte sällan om sociala medier, vilket sannolikt säger något om att detta också är ett lärande. Nåväl, det är ju sannolikt inte alla som vill skriva något och då gör vissa det enklare att ge sin reaktion genom att välja reaktion mer som en enkät i slutet på inlägget. Så idag testade jag att installera Reaction Buttons.

Nu behöver jag din hjälp.

Vad tycker du om;

  1. Denna tanke ?
  2. Rubriken Om du inte vill kommentera – En kort feedback, tack ?
  3. Alternativen ?
Dela: