Glysas öga

På mitt nattduksbord ligger Cecilia Helles debutbok ”Glysas öga”. Idag lördag tredje december signerar Cecilia boken på vår bokhandel Bokia i Violengallerian mellan 11-13.

Jag tar mig normalt inte så mycket tid att läsa romaner. Det blir ett par tre sidor innan ögonlocken faller på kvällskvisten. Eftersom Glysas öga har en tydlig katrineholmsprofil tycker jag att den är extra intressant. Boken utspelar sig, så lång jag kommit kring en kvinna som hittas mördat utanför Katrineholm. Händelsen påminner om en mycket tragisk händelse för några år sedan på samma plats.

Annars så har jag så här långt fascinerats mest av den illustrativa bilden av Katrineholms Kuriren och dess medarbetare, där Cecilia Helle arbetat. Beskrivningen av Katrineholm är tveeggad. Igår läste jag gillande

I Katrineholm finns allt, tänker jag, när Carina och jag styr stegen mot restaurangerna på Drottninggatan: kulturhus, polisstation, tingshus, sjukhus, kulturskola och sporthallar, och en gågata full med butiker, dessutom ligger allt inom tio minuters gångavstånd. Det är det jag tycker så mycket om med Katrineholm, staden är stor nog att rymmas i en jättes handflata.

 

Jag läser vidare.

Dela: