Gott gammalt 2011

Happy New Year Kuala Lumpur by WohinAuswandern

Allt som har hänt har skapat den jag är idag. Idag lämnar vi 2011 och ser framåt. Vi önskar varandra framgång i det nya. Men vad är det nya utan det gamla?

Jag vill önska dig ett stolt lärande tillbakablickande på det som varit. Gott gammalt 2011!

Jag möter så många människor som vill endera vill urskulda sin historia eller leva kvar i det gamla. Den som lever bakåt i tiden har inte fokus här och nu. Vi har skapats av det som hänt och skapar det som kommer att hända.

Fundera på frågorna

Var är jag idag och varför? Vilka insikter har jag fått? Vad tror jag om framtiden?

För mig har 2011 varit ett omtumlande år.

Det började varmt i januari på GranCanaria där jag var med mina barn.

Gammal krönika äntligen publicerad by bisonblogFebruari får väl betecknas som mitt ”genombrott” i sociala medievärlden i och med den s.k. #kkgate där Katrineholms Kuriren kom att manifestera den oförstående gammelmedias syn på den nya medielogiken då de reagerade starkt på att jag la ut frågor som de ställt till dem på denna blogg. Det kom att bli en nationell snackis.

Körslaget final 093 by cybriksI mars startade uttagningen till Körslaget som blev strålande för hela Katrineholm. Jag fick initialt kritik för mitt engagemang men det kom att visa sig att det var något som verkligen förde Katrineholmarna samman. Kulmen var när vi fyllde stadsparken med omgivningar till bredden. Kören fick ett hedrande andra-pris i tävlingen, men var förstår bästa kör 🙂

April korades med Erik Hassles mottagande som Katrineholms-ambassadör och ett helt magiskt framträdande på Safiren på Katrineholmsgalan.

Björn Ranelid tyckte jag var bra! Vad nu det betyder? by KommunchefEn maj-händelse jag minns särskilt väl är när jag skulle föreläsa på en stor konferens för näringslivschefer och gick upp på den stora scenen som tredje talare efter lunch direkt efter mästerestradören Björn Ranelid som att hade farit runt i lokalen och talat oavbrutet i 40 minuter. Stressnivån var gigantisk. När jag vandrade över den stora scenen mot talarstolen så tänkte jag att jag måste göra något. Jag tog tag i stolen och sa att nu tar vi en tyst minut. En tyst minut tillsammans med 100 oförberedda personer var magiskt. Jag talade sedan om vikten av att vara tyst och lyssna för att kommunicera.

I juni beslutade kommunfullmäktige om en ny samhällsbyggnadsorganisation. Något jag arbetat med i nästan två år. Med stor glädje anställde jag Lars Hågbrandt som samhällsbyggnadschef.

Julis hemskaste minne var Breiviks bombdåd i Oslo och massaker på Utöya. Vi samlades under flaggen Retaliate with Love. Stine Renate Håheims som överlevde uttalade det magiska ”Om en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen.”

I augusti invigdes Katrineholms nya vattentäckt och vår gigantiska kombiterminal. Katrineholms kommun vann Social Media Awards för bästa användning av sociala medier i offentlig sektor. Det var en enorm ära att ta emot priset.

I september hade vi chefsrådslag. En heldag med alla kommunens chefer om Vision 2025. Katrineholm – Läge för liv & lust som vi arbetat fram under året. Jag kände en enorm kraftsamling. Jag blev nominerad till Årets chef.

Katrineholms Logistikcentrum by katrineholmskommun

Oktober var en intensiv månad med budgetberedning och det var med glädje jag kan konstatera att Katrineholm, trots svåra tider står sig balanserat ekonomiskt.

I november månad hade jag många medarbetarsamtal och använde för första gången det kompetensplaneringssystem som jag kämpat i många år för att vi ska införa. Vår kravprofil för den nya sociala interna kommunikationsplattform Communis som också är en av mina käpphästar börjar bli klar.

Summer Love [Explored] by Lel4ndÅrets sista månad, december blir för mig privat en stor omställning då jag och min fru och livskamrat sedan nästan 17 år väljer att separera som goda vänner då vi växt ifrån varandra.

Med det som hänt oss tillbaka går vi in i det nya.

Gott gammalt 2011!

Gott alldeles nytt 2012!

Dela: