Hur gör man med för att respektera och lära av tusentals ömsesidiga kontakter på twitter?

CC by Ben McLeod

Min mamma säger alltid

Allt du gör, gör fullt och helt och inte styckevis och delt

Så sade hennes far också till henne. Jag har tagit med mig det och försöker leva vid det.

Jag gillar människor och [wikipop language=”sv” search=”community”]relationer [/wikipop]och tycker verkligen om tekniken sociala medier för att bygga nätverk för gemensamt lärande och skapande.

Men här kommer ett problem. Nätverket är inte en siffra, det består av människor, relationer. Jag vill få ny input och bredda mitt nätverk. Jag vill värdesätta dessa relationer.

Om jag koncentrerar mig på twitter. Ett aktivt nätverkande innebär att jag börjar få en stor mängd relationer och eftersom jag värdesätter de alla så kan det bli ett seriöst ”overflow” av input. Jag försöker jobba med manuella listor i twitter och det hjälper en del.

Nu testar jag We form your lists som verkar bra. Automatiska listor med konversationer, listor baserat på intressen och nya kontakter. Sedan kan man kanske ”dyka in i flödet” då och då. Här kan jag kanske på ett effektivt sätt hantera mina mest frekventa dialogpartners och samtidigt hela tiden fylla på med nya.

Har du testat det, eller hur gör du?

Dela: