Idag chattar du och jag hos Katrineholms Kuriren

Idag drar Katrineholms Kurirens satsning med chatt på sin webb-plats igång. Jag hoppas på dialog om öppenhet och sociala medier och kanske annat också. Det jag verkligen hoppas är att det ska finnas ett intresse att kommunicera denna väg så att vi förhoppningsvis kan återkomma i fler ämnen.

Mellan 15.30-16.30 kör – välkommen via kkuriren.se.

Premiär för chatt på kkuriren.se

Katrineholm I dag ges Katrineholms-Kurirens läsare möjlighet att chatta på kkuriren.se för första gången. Ämnet är sociala medier, och det är Katrineholms kommunchef Mattias Jansson som svarar på frågorna.

Kommunchefen Mattias Jansson chattar med Katrineholms-Kurirens läsare på kkuriren.se i dag, onsdag, mellan klockan 15:30 och 16:30.

Du kan också mejla frågor i förväg. Skicka dina frågor till vår reporter Camilla Lillsebbas på camilla.lillsebbas@kkuriren.se senast klockan 15:30.

Mattias Jansson är aktiv bloggare, twittrare och facebookare från sju på morgonen till tio på kvällen. Han använder sociala medier som en del av sitt jobb som kommunchef i Katrineholm, och ser dem som ett komplement till telefonsamtal, brev och möten:

– Det personliga mötet går inte att slå när det gäller det svåra samtalet, men när det gäller snabb input så är sociala medier precis lika bra.

I dag chattar han om just sociala medier med Katrineholms-Kurirens läsare på kkuriren.se. Det är första gången Kuriren har en chatt – och det är första gången Mattias Jansson använder sig av chatten som kommunikationsväg. Både han och chefredaktör Elisabet Bäck hoppas på många frågor från läsarna.

– Det är viktigt att vi använder de olika kanalerna vi har i mediehuset, säger Elisabet Bäck, och berättar att läsarna förhoppningsvis ska ges möjlighet att diskutera andra frågor med aktuella personer i chattformatet flera gånger framöver.

Dela: