Jag avstår uppfattning – för din skull!

Broken Chain by AtilaTheHunKänner du till avstämningsterrorister?

Medarbetare som hela tiden bara vill stämma av så att de är på rätt väg? Det kan vara berättigat ibland, men ofta så finns svaren hos dem själva.

Jag införde för några år sedan begreppet AU – avstår uppfattning. Det betyder inte att jag inte har en uppfattning, men att jag avstår att lämna den.

Varför gör jag då det?

Så fort jag som ledare styr vad du ska göra och inte varför så har jag förminskat dig. Det är ett misslyckande för oss båda.

Jag tycker att något av det allra viktigaste som ledare är att stimulera medarbetares inre kraft. Det görs genom att kräva ansvar.

Den som inte tar ansvar för sina misslyckanden ska heller inte ta ansvar för sina framgångar. Alla människor har ett oinskränkt människovärde, men det är resultatet av dina handlingar som sätter ditt personliga värde.

Alla medarbetare klarar inte av ansvar. Min erfarenhet är att 10-15 procent kräver detaljstyrning. När det är så är det viktigt att våga benämna det.

Det är svårt både för den som kräver och den som krävs på ansvar. Det kan också uppfattas som tufft och hårt när det görs. Det är på något sätt som att det värsta som kan hända är att möta sig själv.

Jag avstår uppfattning för;

– Din utveckling

– Ditt ansvarstagande

– Din skull!

Dela: