Jag ska springa Förbifarten

Östra Förbifarten

Genom Katrineholm har i alla år tung trafik passerat. Efter många års kamp och väntan så invigs den sk. Östra Förbifarten som ska leda passerande trafik utanför stadskärnan den första oktober.

Som sig bör så ska vi förstås ha ett lopp inför invigningen liksom före oss ex. Öresunds- och Ölandsbron. Det är Valla IF som den 22:a september anordnar Förbifarten. Loppet är tre kilometer för -14 år och för vuxna 10 kilometer.

En mil! Jag tror jag sprungit en mil på tid en enda gång i mitt liv och det var när jag mönstrade till kustjägarna. Jag tror jag sprungit ett lopp i hela mitt liv och det var en stafett på en kilometer i Flen där jag sprang för Kronfågel. Ser ju av bilden att döma ut som att de andra deltagarna var något yngre 😉

Jag kan ju villigt erkänna att jag på den tiden var *lite* mer vältränad än nu. Man skulle också kunna uttrycka det som att jag med några få återfall vilat mig i form de senaste 15 åren. Men jag känner ändå att detta är något speciellt – gör inte du det? I ett ”svagt ögonblick” så lovade jag min kära kollega samhällsbyggnadschefen Lars Hågbrandt att vi springer milen tillsammans den 22/9.

Att komma igång var inte helt lätt. Det började något stapplande i slutet av april. Då sprang/gick jag i drygt två km. Jag har sedan dess försökt hålla i och sedan drygt två månader så har jag försökt springa varannan dag. Eftersom jag tycker det är lite kul och sporrande med statistik och socialt tryck så har jag börjat använda en app i telefonen som heter Endomondo. Den berättar hela tiden mina kilometertider och ger en massa statistik och karta hur jag sprungit. information kan sedan delas till Facebook för att krydda det lite ytterligare. Du kan se mina träningspass här.

Så, om jag nu inte går helt sönder i kroppen (som nu väger två-siffrigt) så syns vi den 22:a september. Jag satsar på att komma under timmen och kommer att vara ”stolt som en tupp” om jag klarar det.

Kan jag så kan du! Anmäl dig på http://forbifarten.com !

Dela: