Jag vet inte!

Det är lättare att acceptera lösningen på ett problem som man vet finns. Likväl fortsätter många ledare att lägga fokus på att presentera lösningar på problem som medarbetarna inte visste fanns. Tro mig jag har varit där så många gånger. Vi har suttit i ledningsgruppen och kommit fram till dunderlösningen. När vi presenterar den så tycker inte medarbetarna att de varit delaktiga.

Tacka tusan för det, de visste ju inte om problemet!

Känner du igen dig?

Jag tror att det finns en stor rädsla hos personer i ledande ställning att presentera problem utan lösningar. Det ligger liksom i vår roll som ledare att vara kompetent lösningsfokuserade.

Så är det inte för barn. Min dotter och hennes kompis säger det bra tycker jag i låten – Jag vet inte!

Det kunde vi träna lite mer på.

Jag tror att tala om problemet stimulerar inre drivkrafter hos oss – dvs vi får in det i tanke och känsla. Den färdiga lösningen ligger utanför oss – i handling.

…och vet du vad jag märkt. Eftersom den som sett problemet accepterar lösningen så blir lösningen genomförd!

Dela: