Kommunchef kommenterar – 17 November, 2010

 • Almi 2.1 » Blog Archive » Tveksam till dubbelpostning#comment-7
  – Intressanta tankar om dubbelpostningssyndromet på sociala medier.
  Jag svarar alltid på @ men har faktiskt slutat tacka för RT efter en diskussion för en tid sedan. Det kan bli lite mycket tack, tackar som tackar, tackar som tackar… ja ni förstår 🙂
  Har också tagit bort generella dubbelpostning ex till LinkedIn. Det finns ett problem med att bli ”för smart”. Däremot så har ju postningtjänster en enorm fördel om budskapen styrs till rätt ställen, eller hur?
 • "Våga testa tanga" | Dagens Samhälle
  – Klart och tydligt. En bra verksamhet förutsätter en tydlig struktur och en god kultur.
  I Botkyrka åker cheferna på träningsläger 10 dagar per år. Dessutom tala Palle Lundberg om mod.
 • Genvägen visade sig vara oframkomlig
  – Det blev inget beslut om ny organsiation på kommunfullmäktige i måndags utan en återremiss. Efter ett par dagars betänketid så får nog nästa steg bli ett kompletterande utredningsuppdrag till våra upphandlade firmor för besvarande av återremissens frågor samt såväl politiska som tjänstemannamässiga referensgrupper. Kanske borde man också lyfta in några av de andra frågor som ställts och låta utredarna ta fram en konkret införandeförslag? Kanske måste ärendet också delas?
  Vi får se…
 • Kommunwebbar dåliga på språk | Dagens Samhälle
  – Jag tror mycket på lättläst för alla. Avseende Google translate så visst blir det komiska översättningar, men då kan vi väl hjälpas åt att föreslå google nya så kanske det automatiskt blir ett bättre ”kommun-språk” ?
  Vi har sidor översatta till engelska och håller på att ta fram en internationell portal. Skillnaden där är inte bara språket utan också innehållet.
 • Employer Branding = attraktiv arbetsgivare? / Talentum HR
  – Vi måste bygga arbetsgivarmärket inifrån!
  Av Anna Dyhre, min idol på temat vi ärden arbetsgivare folk säger att vi är inte den arbetsgivare vi beslutat att vara. http://mjansson.se/2010/11/vi-ar-den-arbetsgivare-folk-sager-att-vi-ar-inte-den-arbetsgivare-vi-beslutat-att-vara/
 • HR versus kreativitet / Talentum HR
  – Jag får inte ihop detta riktigt. I min värld förutsätter kreativitet en stabil grund. Det kanske tom är så att förståelsen för systemet i sig är det allra viktigaste?
  http://mjansson.se/2010/05/579175158/
Dela: