Kommunchef kommenterar – 22 February, 2011

 • Det sociala molnet
  – Mycket intressant. När blir subjektiva uppfattningar objektiva sanningar?
 • Inte så lönsamt att höja pensionsåldern – Den hälsosamme ekonomisten
  – Det man diskuterat mig veterligen är att höja avgångsskyldigheten från 67 till 69. Det ändrar väl inte sjukersättningsreglerna med automatik? Idag kan man maximalt ha sjukersättning tom 64 års ålder. Pensionsåldern måste höjas!

  Idag intervjuade jag en arbetssökande som fyller 65 i år för ett förordnade på fyra, vi måste tänka om!

 • Fritt porrsurfa på skolan
  – De ringde från Östnytt idag och frågade hur vi gör. Vi har inget filter. Fel eller rätt?
 • Appar effektivare än chefen
  – Okej, någon som tror på detta? Låter som klassisk betingning…
Dela:
 • Martin

  Såg att du skrev något på bloggen om filter på webben med anledning av det som hände på Gotland. Enligt Östnytts hemsida hade man en ovanligt knepig inställning till detta där.” Vissa kommuner har valt att spärra sidor med sexuellt eller våldsamt innehåll, medan andra som Region Gotland låter det vara upp till surfaren själv.”

  Att det är upp till surfaren själv innebär man från skolans sida inte tar sitt ansvar för att prata om och belysa de avigsidor (eller för den delen möjligheter) som Internet har. Tillsammans med föräldrarna har skolan ett uppdrag att ”sätta filter” i varje elev istället för på nätverk eller enstaka datorer. Att filtrera information blir som att sopa problemen under mattan och det sättet har aldrig utvecklat en människas åsikter, tankar eller uppfattningar. Vi har många gånger ventilerat detta problem i olika grupperingar som jag mött men alltid slutat med att vi konstaterar att det bästa är ett aktivt arbete i frågan tillsammans med vårdnadshavare.

  Ja, det var bara en liten kommentar kring detta. Intressant är det i alla fall att diskutera.