- Sökte en sak men fann en annan – Reflexer – kkuriren.se
– Ibland undrar jag lite över hur du söker information Krister.Både förklaringen till Shared Business och CESAM-protokollet finns i handlingarna till KS. Av sammanträdeshandlingarna framgår att ”Synpunkter från personal finns att tillgå i akten”.
I handlingarna står också ”– shared business services modell utarbetas (bolagen uppdras att använda vissa centrala tjänster av kommunen t ex ekonomiadministration, finansadministration, personaladministration, löneadministration, televäxel, kontorsvaktmästeri, information/marknadsföring, it)”
Bloggen Krister Wistbacka enl. artikeln hittar när han googlar är en intern blogg som vi i öppenhetens namn inte stängt för utanförstående. Krister Wistbacka prenumererar på bloggen via e-post.
I övrigt var SKILLs uppdrag att hantera återremissens frågor, inte andra. Trots det så lämnade vi i delaktighetens namn öppet för andra synpunkter. Dessutom så har jag som ett led i beredningen de senaste veckorna besökt alla berörda arbetsplatser personligen för dialog kring utredningen. Även detta framgår av sammanträdeshandlingarna.
- Kommunerna i de sociala medierna- så jobbar Karlstad och Hammarö på Facebook » Hammarö i Folkmun
– Fler exempel på kommuner i sociala medier.
Deras satsning kommenteras också insiktsfullt här http://hammaro.ifolkmun.se/2011/04/02/gunnar-bark-fran-bonde-till-sociala-medier-laxar-upp-karlstads-facebookkampanj/ - ”IMORGON KOMMER KINESERNA!” « KAMOMILLA KOMMUNIKATION
– En sak som jag funderat mycket på är just detta. En blogg som har sin utgångspunkt i en organisation kommer automatsikt att hämta sitt innehåll från organisationen.Det är inte helt lätt. Dels därför att det jag skriver om kan bli utpekande och så förstås också det som kommenteras. Kan jag/ bör jag skriva om något som kan kännas utpekande för min arbetskamrat? Bör jag/ kan jag kommentera och fråga i det offentliga rummet?
Särskilt svårt blir det om jag och andra har olika syn på ex. öppenhet.Det handlar väl helt enkelt om att tala igenom öppenhetens konsekvenser med målet att dela digitala värderingar?