Miljön i fokus

Atlas, it's time for your bath by woodleywonderworksHållbarhet kan ses i flera aspekter.

Ekonomisk hållbarhet – Social hållbarhet – Miljömässig hållbarhet. 

De senaste årens globala klimatkonferenser sätter fingret på hur svårt det är att nå internationella överenskommelser.

Durbanpaketet, som de här två veckornas förhandlingar landat i, är ett mjukt paket fyllt med kompromisser.

Det är ytterst tveksamt om målet gällande en gräns på två graders ökning av jordens medeltemperatur kommer att nås i och med detta.

Klart är att det i denna fråga som i all förändring är så att det finns en människa som vi var och en förfogar över och det är oss själva.

Här är en film om miljöarbete i Katrineholm.

Dela:
  • Geza Simon

    Miljö eller stålar?Det går trögt när man ska rädda världen. Kyotoavtalets slagkraft minskar i omfattning. Häromdagen deklarerade Kanada, som väntat, att de drar sig ur. USA, Kina och Indien är fortfarande inte med.
    Dessto snabbar reagerar man när det gäller att rädda en valuta. Euron hostar lite o visar tendenser på en höstförkylning. Vips samlar man alla EU:s stats- och regeringschefer. Man kavlar upp ärmarna – här ska räddas. Kosta vad det kosta vill.
    Fredrik Reinfeldt varnar för kollaps för hela euro­zonen och statsbankrutt i flera länder.
    – Det här blir ett av de viktigaste toppmötena jag varit på. Behovet av ledarskap är stort, säger han.Jag förstår allt detta. Det är säkert viktigt. Men jag kan inte låta bli att tycka att man sväljer elefanter & silar mygg.Jag kollar på filmen om miljöarbetet i Katrineholm en gång till och känner mig lite bättre till mods…

  • Pingback: Mattias Jansson (@Kommunchef) (@Kommunchef) (@Kommunchef)()