Övriga frågor

Här styr du innehållet.

 • Vill du lämna allmän feedback?
 • Vad vill du att jag skriver om?

Berätta det nedan och jag återkommer inom kort här eller i ett blogginlägg!

Välkommen

Dela:
 • Kristina simonsson

  Chefsutveckling är en av de viktigaste frågorna för framtiden.Chefer är oftast äldre svenska män. Du är ett lysande undantag eftersom du är yngre.
  Men
  När får vi se invandrare som chefer? De kanske har med sig en annan kultur och ser saker på ett annat sätt. Deras svenska kanske inte är perfekt- men just på grund av sin annorlunda bakgrund och kultur kan man få en annan vinkling på chefsarbete och kommunalt arbete. Jag tror att det skulle vara en energikick för den kommunala utvecklingen. Det finns naturligtvis en risk att de blir svenskare än någon svensk i sitt sätt att vara och för att inte bryta av,men om olikhet kan tolereras så blir det spännande.
  En annan grupp som jag skulle vilja se som chefer är de unga.Deras värderingar skiljer sig en hel del från  plus 50. Även här tror jag att det skulle bli en förnyelse inom kommunen. Kanske andra frågor skulle prioriteras? Kanske skulle de ”se” andra saker än det plus 50 gör?
  Med andra ord jag skulle vilja se ett medvetet chefsrekryteringsprogram där man prioriterar mångfald och olikhet och där man i urvalet tänker till innan man ställer kraven så även andra än de vanliga kan komma ifråga.
   Hur går dina funderingar i frågan om framtidens chefer i kommunen?

  • Jag tror, precis som du är inne på Kristina att det finns en väldigt stor risk att vi befäster befintliga strukturer när vi rekryterar.
   Jag tänker att öppenheten för mångfald i mångt och mycket handlar om insikten att integration inte är detsamma som assimilation. Integration är en ömsesidig process där vi alla är en del av förändringen.

   Hur tänker jag konkret när det gäller framtidens chefer?
   Just nu har vi precis dragit igång vårt första samlade chefs-trainee-program för blivande chefer. Vi hade 80 interna sökande till 12 platser. Jag tänker att det är viktigt att vi har interna karriärvägar. Ett bra sätt att få in yngre förmågor.
   En annan spännande sak vi gjort för att få till det nya är medskapande rekrytering, där vi bjöd in till skapande av tjänsten i sig http://kommunchef.com/2011/06/medskapande-rekrytering/ 
   Gällande öppenhet för det nya så har vi ex integrationsarbetsplatser.  

   Finns det idéer på vad vi kan göra mer?

   • Micheal Flessas

    Sorry, Mattias, you are long on platitudes but insufficient on details. In other words, your answer was a not much of an answer.

    [Short aside to your previous interlocutor: Good management skills cut across age and cultural divides. Age doesn’t matter a damn except for retirement discounts (so to speak).]

    Now, young man, did you read from cover-to-cover for yourself W. Edwards Deming’s book Out _of_the_Crisis as I suggested? Yes or no. 

    • Anna Bengtsson

     En kommentar av rent teknisk karaktär. Som god informatör i kommunen försöker jag dagligen att scanna av vad som skrivs. Varje gång blir jag lika irriterad över att sidan hänger sig under kanske tio sekunder innan man kan scrolla eller maximera sidan. Det spelar ingen roll om jag sitter vid hemmadatorn eller på jobbet. Går det att göra något åt detta?
     AnnaB

     • Jag har tagit upp det med Thomas så det löser sig snart. Tack för återkopplingen.

    • Jag bad en medarbetare läsa den och sammanfatta för ett par år sedan. Jag läste sammanfattningen.

 • Qamiir11

  men vem är du

  • Jag har skrivit lite om mig själv här http://kommunchef.com/om-mig/

 • Pingback: reverse mortgage purchase()

 • Freddie

  Hej Mattias,

  Vilken trevlig hemsida du har…

  Efter 6 års arbete har jag nu avsluta min ledarskapsbok, Kan Jag så kan du.

  En bok om att hitta sitt eget ledarskap. Den skiljer sig mycket från traditionella ledarskapsböcker då den är skriven enligt story telling viset. Jag blandar anekdoter ur mitt liv och karriär med provocerande och tankeväckande texter med syfte att locka till självinsikt, inspiration och självkänsla.

  Nedans ser du baksidestexten.

  KAN JAG SÅ KAN DU…

  Det finns bara ett sätt att leda och det är genom dig själv. Att utgå ifrån dina egna känslor, erfarenheter, kunskaper och värderingar har inget med ledarstilar eller metoder att göra utan hur du är som person och hur du uppfattar din omgivning.

  Kan jag så kan du är en ledarskapsbok som skildrar en ny tids ledarskap, det självspeglande ledarskapet.
  Allt du gör, känner, säger och ger uttryck för, åskådliggör vem du är som individ. Denna ledarskapsbok hjälper dig att finna ditt eget ledarskap och ditt eget sätt att leda på! Ett sätt som utgår ifrån dig själv, din personlighet, dina instinkter och erfarenheter.

  Den du är som individ speglar i sin tur vem du är som ledare och Freddie Larsson ger svaren som går tvärs emot traditionella tankar om organisatorisk hierarki, styrning och uppföljning.

  Boken kan leda dig och dina medarbetare mot självkänsla, mod och framgång. Du blir en förebild och ledstjärna för andra att följa.

  Genom att dela med sig av exempel och anekdoter ur sitt eget liv vill Freddie på ett självspeglande sätt öppna dina ögon för den nya tidens ledarskap.

  Greppa möjligheten och finn den nya ledaren i dig!

  Nu söker jag en person som tycker min bok verkar intressant och vill recensera den.

  Vad säger du, vill du att jag skickar dig ett exemplar för recension?

  Du kan läsa massor med intressanta och tankeväckande texter på min hemsida: http://freddielarsson.se

  Med vänliga hälsningar
  Freddie Larsson

  ————————————————-
  Det självspeglande ledarskapet

  ”Att leda med hjärta & hjärna”
  e-post info@freddielarsson.se
  Hemsida http://www.freddielarsson.se

  • Gärna det. Jag kan dock bara lova en recension om boken engagerar mig, ok?

   • Freddie

    Hej hej,
    Konstigt att jag inte blev notifierad efter att du svarat på mitt inlägg. Nåja, som tur var hade jag noterat dig i min kalender.
    Ock som svar på din fråga, självklart ska du bara recensera den om du känner att den gav dig något.
    Maila mig din adress så skickar jag en bok.
    info@freddielarsson.se
    Du kn även läsa många intressanta inlägg och kommentarer på min boksida: http://freddielarsson.se/ledarskapsbok
    Med vänlig hälsning,¨F