På tåget hem från #smios

Detta var tredje gången jag var inbjuden att tala på Ability Partners konferens om sociala medier i offentlig sektor, också kallad #smios. På ett sätt så blir det svårare och svårare för varje gång. Dels har den generella mognaden för digital kommunikation ökat så mycket. Dels har spannet mellan de som hängt med på det digitala tåget och de som resonerar på andra sätt ökat.

Några av höjdpunkterna denna gång var Skellefteå kommun som har en helt makalös kundcenterhantering i en mängd olika kanaler. UD som jobbar brett både med kommunikation och öppen data. Riksantikvarieämbetet som alltid ligger långt framme och med sin strålande estradör Lars Lundqvist drog ner såväl rungande skratt som djupa insikter. När Joakim Jardenberg äntrade scenen indag blev jag alldeles förstummat – det var strålande. Det djup och naturliga förhållningssätt han har till konversationsmedia är makalös.

Det var också en enorm gjädje att Katrineholm kom att få ta emot priset – Social Media Award som delades ut för första gången. Jag blev så totalt ställt och enormt rörd till förmån för vår fantastiska medarbetare i kommun.

Vidare så kan du se en streaming av mitt föredrag och presentationen nedan. Om det finns intresse så kan jag återkomma med lite klippt material i högre kvalité?

Uppdatering 2011-09-04

Bambuser-klippet utbytt mot en lite nedklippt version med högre kvalité på YouTube.

Dela: