Personlig eller eftertänksam?

 

Följande diskussion hade jag på facebook med Katrineholms Kurirens chefsredaktör om sociala medier

– Mitt problem är att jag jag ännu inte kommit på hur det gamla, tryckta ordets eftertänksamhet ska kompenseras

– Kan man se det som att det tryckta ordets eftertänksamhet är den slutsats som dras efter att dialogen förts – Syntesen, inte tesen enl Hegel ?

– Nej Mattias, även teserna kräver eftertanke.

 

Jag tror att detta är kärnan. Med det, utifrån chefsredaktörens synsätt, helt riktiga resonemanget så kommer detta medie att vara svårhanterligt.

Men om allt som jag kommunicerar redan är ”efter – tanke” är färdigtänkt vill jag då ha en dialog om det?

Ju mer eftertänksam jag är ju mer kanske jag låser mig i mitt sätt att tänka istället för att växa tillsammans med dig utifrån min idé. Jag skulle till och med kunna hävda att om du vill veta vem jag är som person så ska du lyssna på mina spontana inlägg. Till syvene och sist är det ju också den jag är och den du är som skapar våra handlingar.

Dela: