Se upp med detta när du byter elavtal

CC by Christian Johannesen

Vi har för vana att byta elavtal en gång om året, med en bindningstid på ett år. Det är ett enkelt sätt att spara några tusenlappar. Såhär skriver Råd och Rön – Så får du lägsta elpriset

Var sjätte svensk betalar för mycket för sin el. Råd & Rön guidar dig till hur du byter till, och hittar, bästa elpriset.

Tack vare de prisjämförelsesajter som kommit fram de senaste åren har valet av elavtal blivit mycket enklare.

– Det enda du behöver är 5–10 minuter och en elfaktura, säger Faraz Azima, vd på elprisjämförelsesajten elskling.se.

Den korta tid du lägger ner på att byta elavtal kan ge stora besparingar. Enligt elskling.se sparar hushåll i snitt 1 800 kronor om året för att byta elavtal. De som bor i villa har mest att tjäna på att byta elavtal, för de som bor i lägenhet är vinsten lägre.

I år när vi skulle byta blev det riktigt bökigt. Bytet skedde via elskling.se den 16/9. Lika smidigt som vanligt. Några dagar senare kom en bekräftelse från vår nya leverantör Vattenfall, allt med korrekta uppgifter.

Nästa kontakt kom från vår tidigare leverantör Telinet och lydde ”… Eftersom vi redan upphandlat el för din beräknade förbrukning kommer du därför att debiteras en lösenavgift på 2570 kr…”.

Det som hänt var att Vattenfall väntat ångerrättens 14 dagar med att skicka in uppsägningen till Telinet. Uppsägningen kom därför in den 2/10 istället för 30/9 då avtalet löpte ut 31/10.

Småaktigt tyckte vi, men Telinet var benhårda. Jag skrev också till deras kundombudsman som vidhöll beslutet. I det finstilta i bekräftelsen från Elskling så framgår att de uppmanar att man själv för säkerhets skull säger upp avtalet hos sin gamla leverantör, som annars normalt förlängs automatiskt ( med högre kostnad…).

Så vårt konkreta råd. Var aktiv och byt elavtal kontinuerligt och säg upp det gamla själv!

Epilog

Vattenfall var väldigt schyssta och lät oss bryta avtalet trots att de hade rätten på sin sida. Vi förhandlade ner priset med Telinet och slapp straffavgiften. Så nu har vi en leverantör vi inte gillar i ett år och en väldigt postiv bild av Vattenfall, som vi gärna anlitar nästa år.

Dela: