Semesterfrågan är inte vad eller hur utan varför?

En av de underbara sakerna med semester är att den är annorlunda än det jag gör vanligtvis.

När jag kommer ifrån vardagens vad och hur så får jag möjligheten att se mig själv, eller i vart fall mitt vanliga liv, lite mer utifrån. När jag ser mig utifrån så frågar jag varför jag gör som jag gör. Varför är en djupare fråga och när jag kan svara på varför jag gör någonting så känns det mer rätt – djupare i mig.

Varför kan inte vara materiellt. Varför är alltid något mer. Bara när jag kan svara på varför kan jag bestämma mig för vad jag ska göra och i förlängningen hur. Vanligtvis är det tvärtom för mig tyvärr.

Jag bestämmer mig för att – säg köpa en båt (vad). Annonserar på blocket (hur) istället för att fråga mig varför jag vill ha en båt. Eller kanske den större frågan. Varför vill jag vara?

Så strunta i vad du gör. Strunta i hur du gör det. Ställ dig istället frågan varför du lever ditt liv som du gör.

Gillar för övrigt på samma tema Pros & Cons – Allting går så bra för oss som jag hörde på Allsång på Skansen igår. Se den som inspiration i dina tankar – och berätta gärna vad du kommer fram till.

Ha en underbart annorlunda semester!

Dela: