Sjuk närvaro

…med andra ord sjuknärvaro.

CC by Claus Rebler

CC by Claus Rebler

Det snörvlas och hostas och alvedonprasslet hörs.
Jag läste för ett antal år sedan en studie som pekade på att sjuknärvaro är den bästa sättet att förutsäga långtidssjukskrivning. Egentligen vet vi väl att det inte är bra varken för oss själva eller för de i vår närhet att släpa oss till jobbet påhejade av ett dömande överjag.

Nej, om vi istället gör så att vi lyssnar på kroppen när den säger ifrån så blir det hållbart bättre för alla. Jag vill att vi håller i längden både för vår och dem vi är till förs skull.

Så jag säger till mig själv att lyssna på min kropp. Jag vill uppmana dig att göra detsamma. Var sjuk när du är sjuk. Att du håller i längden är viktigare för våra uppdragsgivare, kunder, arbetsgrupper och inte minst för dig själv.

Ta hand om dig!

/Mattias

Dela: