Snälla Sörmlandsradion – ändra inte utgångspunkten för en dialog

Den senaste veckan har jag vid två tillfällen utsatts för att Sörmlandsradion först lägger ut en nyhet och publicerar en text med ett visst, knapphändigt innehåll med en bra kommentarsmöjlighet. Sedan, när jag, och andra med mig börjar diskutera det innehållet ändras artikeln, utan att det går att se vad som lagts till när.

Jag tycker att det blir att förvanska diskussionen. Som jag har fått lära mig det så ska man, om man uppdaterar en text som diskuterats tydligt ange det och skriva typ ”Uppdaterad 2013-02-15 11:30”. Man ändrar aldrig i en kommenterad text!

Jag har försökt framföra detta till journalisten.

Förståelsen verkar vara noll.

Är jag fel ute här?

Till hör det verkligen ”god ton på webben” att ändra inte utgångspunkten för en dialog?

 

Dela: