Sociala medier för kommunmedborgarna och för kommunen

Föreläsning på IFI den 15/2-2011

Dela:
 • Pingback: Kommunchef kommenterar – 15 February, 2011()

 • Anders

  Men.. en fråga. Det är klart att ett problem för kuriren är att också ni utsätts för en granskning när realtidskommunikation kan följas, när debatten är fri och när ni inte till fullo kontrollerar vad som når läsarens ögon. Den granskningen, av journalistiken, är ett för den traditionella landsbygdsreportern oönskat inslag. Ett tänkbart ifrågasättande av det som varit helgat. Det kan ju också vara så att kvaliteten i journalistiken på så sätt kan bli föremål för diskussion i samband med att innehållet i de granskande reportagen diskuteras.

  Det har ju hänt här. I debatten (alltså runt om i bloggvärlden) så är det ju, bortom många överord, en kritisk granskning av journalistikens metoder och kvalitet som funnits med som ett tema. Att den granskningen inte varit smickrande för kuriren är ju i och för sig anledning nog för att ni ska ta fram de indignerade pennorna och ropa om härskartekniker och annat.

  Men, jag kan inte hjälpa att få en känsla av att här, just i det här ärendet, så blev journalistiken som ofta höjs till skyarna som oväldig, envis, oförtröttlig, solidarisk, rättskaffens och rättssäker istället visad i sin tafflighet, insinuanta, effektsökande, pretentiösa och valhänta verklighet.

  Det smakar illa. Det gör att tilltron till media minskar. Och er ovilja att ens reflektera över kvaliteten i journalistiken understryker att problematiken är kanske både djupare och mer allvarlig än vad man först kunde tro.

 • Some Dude

  Below, Mattias, are some sites online which can help Katrineholmians to ”overcome the digital divide”.

  http://www.w3schools.com/

  http://kompozer.net/

  http://www.gimp.org/

  http://www.webmonkey.com/

  http://www.alvit.de/handbook/

  http://python.org/

  http://www.w3.org/

 • Bengt

  all öppenhet om utgifter och representation finns den också på katrineholm.se, samt är den tillgänglig. Tillgänglig menas med lätt att hitta, kan läsas utan tilläggsprogram m.m.

  alla dessa kanaler försvårar också att få överblick och hänga med, att splittra informationen och data är kanske inte så bra.

  ”…26 % kan inte med säkerhet säga att den information som publiceras på sociala medier också går att nå på den egna webbplatsen.” – http://funkanu.se/sv/Om-Funka/Nyhetsbrevet-Uppdaterad/Nyheter-fran-Funka/2010/Sociala-medier-utestanger-anvandare/

  Varför kan jag inte kommentera på katrineholm.se utan måste gå via facebook eller din blogg?

  tack

  • Utgifterna ligger enbart publicerade här. Texten på bloggen uppfyller rådande tillgänglighetskrav. Däremot är gör vissa tilläggsprogram att bloggen inte validerar än. Vi kollar dock av med talsyntes-system och rena textläsare kontinuerligt.

   Vi har ännu ingen kommentarsfunktion på katrineholm.se. Det utreds för närvarande.

 • Testar bara

 • Bra presentation!

  Jag arbetar med ett projekt i Blekinge som heter CELA (Collaborative e-learning arena) som ska främja och stödja användningen av e-learning och sociala medier i länet. Vår webbplats på http://www.celainfo.se samlar nyheter bloggar och resurser och jag vill gärna lägga in din föreläsning.

  Även om det går lätt att bädda in vill jag fråga först eftersom filmen har ingen Creative Commons licens och därför gäller copyright.

  Får jag bädda in filmen och presentationen?

  • Absolut, använd mer än gärna filmen – så länge källa anges 🙂