Störst, bäst och vackrast – no, no

En av den värsta typen av inlägg på sociala medier tycker jag är av typen;

  • En följare till och jag har x-antal
  • Gilla denna sida och vinn en…
  • Å min blogg har 1000 besökare per dag

Det ger vid hand hand att det man vill ha är kvantitet och broadcast, sändning av sina egna budskap istället för kvalitativ dialog. Det här riskerar att vara ett sådant inlägg.

Det är helt enkelt så att när man bygger nätverk så blir mängden människor som man delar med intressant. Det är ju oerhört svårt att att ta intryck av alla, men min ambition är att alltid svara på tilltal och att dyka in i strömmen från och till. Därutöver så använder jag tjänsterna bl.a. FormUList för att fortsätta dialogen med dem som jag inlett den med på Twitter. Summify för att se det som de jag följer på Facebook, Twitter och Google Reader tycker är mest läsvärt. Dessutom kör jag hårt med listor i Facebook och exempelvis Timeline Links i Flipboard.

Nåväl, några funderingar. Min blogg har i snitt ungefär 200 besökare per dag varav en procent kommenterar. Enligt Twingly så har kommunchef.com en BlogRank på 7/10. Så här ser den senaste veckans statistik ut.

Jag är inte helt säker på vad som räknas in här, om exempelvis de som läser RSS-flöden syns.

Är detta bra för min typ av blogg?

På Facebook är jag idag vän med 1278 personer och på Twitter har jag 2924 followers. Jag har ett sk Klout-score på 68.

Är det bra eller dåligt?

Sitta still där, eller?

Vad kan jag göra för att bli bättre?

Dela: