Tack för årets julfest & mässa

Ett stort, stort tack till alla ni drygt 2 100 som kom skapade två fantastiska julfestkvällar. Tack alla ni som skapade och besökte vår mässa. Tack till projektgruppen och alla samarbetspartners för att ni gjorde detta möjligt.

Vår julfest och mässa visar i handling vad samarbete kan innebära.

Katrineholm – Läge för liv & lust!

På kommuneldningsförvaltningens julbord i december 2009 säger Jenny Bolander till mig

– Du som alltid pratar om att vi är en kommun tillsammans, varför har vi inte en gemensam julfest för alla anställda?

Hon hade rätt…förstås :=)

– Ta fram ett förslag till koncernchefsgruppen så ser vi vad vi kan göra, sa jag

Mycket riktigt, så skedde. Hela gänget tyckte det var en bra idé och vi beslutade att testa att han en gemensam julfest julen 2010.

Socialchef Åke Strandberg fick gehör för en idé  om att kombinera detta med en mässa där kommunens olika verksamheter visar upp sig för varandra,  julmässan!

Efter en succé 2010 så beslutade vi efter en utvärdering att gå vidare till i år. Ett strålande beslut – två strålande mässdagar och två sprakande julfester.

En tidigt tack till alla Er för året som gått!

Dela:
 • Pingback: Joakim Jardenberg (@jocke) (@jocke)()

 • Micke D

  Du Mattias…det verkar som det inte var någon ordning på julfesten i år. Jag med 2 till kom till festen klockan 18.00 och det skulle vara välkomst drink vid 17.30…då trodde man ju att man skulle få en drink när vi kom men det fanns ingen drink. Vidare så hade ”showen” börjat när man kom dit…kunde gott å väl ha börjat vid 18.30. Många blir försenade och kanske inte kommer direkt till 17.30. Vidare så var det en vääääldigt lång kö till att köpa öl eller vad man ville ha…jag ska påpeka att vi tillhörde vof och fick plats långt bak, så vi såg inte mycket av showen. Vi hade nära till maten, vilket kanske inte var det bästa…men man kunde ju ha fått en öl till maten. Det ingick tydligen inte…inget disco aktigt heller, det var det förra året och då var det drag….ni borde satsa på att ha scenen i mitten och placera borden som rader ut från scenen…då kan flera få uppleva musiken och showen. Förra året var det bättre…då stannade jag till 01.20, igår var jag hemma 23.15…..mycket folk verkar gå efter maten, se över detta…bra är att ni satsar på gemensam fest, men tänk på att dryga ut med lite annat…t.ex nästa år ha eldblåsare…
  Mvh Micke D!

 • Nobstrom

  Nä, och vädret var inte heller på topp….
  Snälla du.. Om det serveras välkomstdrink kl 17.30 och Du dyker upp kl 18.00 så KAN Du inte förvänta dig att det ska finnas ngt kvar. Långa köer..ja,visst, men vad kan man förvänta sig när 1500 personer är på plats? Om det blir ngn fest nästa år kanske Du ska komma framåt 23.30-tiden så är det mesta av evenemanget över.
  All heder till Simon Hassle med band för underhållningen.Tack vare dem så var det mycket folk som hade kul framför scenen, vilket medförde obefintliga köer till barerna. Missade Du det ?

  • Micke D

   Allså, jag menar inte att kritisera kommunens fest…jag menar bara att förra året kändes det bättre. Och vi fick ett bord lång bak och där såg man inte så bra från showen…och Mattias kan kanske svara på hur länge välkomsdrinken serveras, och var någonstans? Bra att veta till nästa år…och det där med köer till baren, jag menar ibörjan….vet att baren var tommare senare. Nu sätter vi punkt här och går vidare, hoppas på ett svar från Mattias…

   • Synd att du upplevde det så Micke. Du verkar ha många idéer och är varmt välkommen att delta i projektgruppen till nästa år.
    Jag kan inte alla detaljer om tider och så, men du kommer att få svar snart.

    • Micke D

     Tack för svaret…jag är gärna med i projektgruppen nästa år, det vore en utmaning och erfarenhet. I mitt jobb som boendestöd får man se efter nya vägar när inte en sak går att genomföra och är som person lite påhittig…välkommen att höra av dig Mvh Micke D!

   • Tack för att du delar med dig av dina synpunkter på julfesten. Tråkigt att höra att du missade välkomstglöggen som serverades från kl 17:30 till 19. Glöggen serverades bland annat vid barerna och vid sidan av scenen. På fredagen flyttade vi fram showstarten till kl 18:15 för att ge alla möjlighet att finna sina platser. Samtidigt tycker jag att det är viktigt att vi tar hänsyn till alla som kom till klockan 17:30 och inte vill eller har möjlighet att stanna hela kvällen.
    Gällande bordsplaceringen så hade vi ett antal tomma platser för att möjliggöra att gästerna skulle kunna flytta längre fram respektive längre bak beroende på önskemål. Nästa gång får du gärna fråga mig eller övrig personal så hjälper vi dig möjligaste mån.
    Vi i arbetsgruppen har också tagit del av de synpunkter och förbättringsförslag som lämnats efter förra årets mässa och fest samt uppmanade till delaktighet via http://kommunchef.com/2011/11/valj-musik-din-musik-till-julfesten/. Vi gjorde också en del förändringar till årets mässa och middagen men det finns flera saker som fortfarande kan utvecklas. Kommentera gärna på http://katrineholm.funderar.se/
    Vid en eventuell fortsättning är du välkommen att vara med i arbetsgruppen för att göra ett så bra arrangemang som möjligt nästa år. Kontakta mig eller någon annan i arbetsgruppen vid intresse.

 • Fardos Jhamsher

  Hej Mattias och Jenny!

  Jag måste säga att jag hade jätte roligt. Tråkigt om vissa upplevde festen som mindre tråkig, för att de missade sina välkomsdrinkar eller tyckte att det tog lång tid i kön. Men precis som en annan här säger att när dansen drog igång saå var det inte så farligt i kön. De som sålde drinkar var snabba, så all kredit till de. Kan inte vara lätt att ta hand om 1500 personer, då m er än hälften säkert köpte ngn drink till de. Tro mig jag vet att det inte är så lätt, då jag har jobbat som kassörska en gång i tiden.

  Själv passade jag på att prata med mina underbara kollegor o vänner, medans jag stod i kön o ch glömde bort tiden helt. Vi hade långt till mat kön (viadidakt), men inte det heller var ngt problem alls. Vi väntade ut de andra och kön blev kortare med tiden.

  Jag tror inte heller att det är möjligt att se till att schemat håller exakt vid sådanna arrangemang, om det inte är nobelfesten vi pratar om förståss……

  Viss vi hade det jätte nära scenen, men tänk på att när det väl drar igång med dans, så får man inte sitta kvar nära scenen. Mig gjorde det ingenting då jag dansade från början till slutet.

  Mat o drinkar ej det viktigaste, det är inte det som gör det hela roligt utan bara en bonus på köpet om ni förstår vad jag menar. Det viktigaste är sällskapet, för hur kul e det att ha god mat och drink om man inte har ngn att ha kul med?

  Jag tycker att det är grymt att vi får denna möjlighet átt få vara med de flesta av sinna vänner från alla hörn på en och samma fest.

  Vad gäller musiken……

  Visst kan hålla med lite om att förra årets musik var det riktig drag………. Men att Simon står på scen som solist och underhåller ca 1000 personer är ingen lätt uppgift och att falla alla på smaken e jo svårt att lyckas med. Jag är glad om jag fångar en av tio av publiken när jag uppträder……

  Hoppas att jag får jobba inom kommunen nästa år med och ta del av denna häftiga festen och o m inte så kanske blir jag bjuden för att underhålla mina gamla kollegor och nya underbara vänner som jag fått under mitt 1,5 års tid!!!!

  Tack till er soom gjorde detta möjligt!!!

 • Mari Johansson

  Instämmer i tacket ovan! Många omkring mig har varit negativa till ett sådant här arrangemang utan att ens ha deltagit eller provat. Det är synd! Jag tycker idén med gemensam kommunfest är jättebra och tycker det har fungerat över förväntan. Logistiken vid en fest med så många gäster är inte alldeles lätt och några fadäser uppstår alltid. Det finns alltid saker som kanske kunde gjorts bättre eller på annat sätt, för på vilken fest eller vilket evenemang gör det inte det? 

  Ett stort plus är att vi får ta del av lokala förmågor som ungdomar från Musikallinjen, Kulturskolan, egna artister som Simon Hassle och att Jovan var där.

  För dem som hade möjlighet att besöka eftermiddagarnas Koncernkommunmässa hoppas jag ni fick höra sång och musik, se dans etc. från ungdomar, samt att ni fick se och sätta er in i vad kommunens förvaltningar sysslar med.  

  Se positivt…

  Mari J

 • All heder åt projektgruppen som fixat allt kanonbra! Klart det var köer och svårt att höra ibland, men vad kan man annat vänta sig med 1500 personer på samma plats 🙂 Jag är stolt över att vi har en gemensam julfest och hoppas det blir fler!  

 • Pingback: Bolander om när finns organisationen? | Mattias Jansson()