Tallåsskolans Entreprenörsmässa

I fredags hade jag förmånen att besöka Tallåsskolan Entreprenörsmässa och blev glatt överraskad. Jag kunde förutom kreativa idéer njuta av fantastiskt bra framförda presentationer, med fokus på marknadsföring tillsammans. Vad är en produkt egentligen om ingen ser den? Den andra genomgående tråden var miljömässig hållbarhet i energi, återvinning och funktion.

Här är några exempel

Sl@jn som kombinerar många olika typer av camping-måste-ha och som dessutom kom med en engelsk beskrivning och ett väldigt medryckande namn.

Kickomaten är en köp-automat som skulle kunna ersätta den bemannade försäljningen i cafét i Gruvan så att eleverna istället skulle kunna koncentrera sig på skolan. Dessutom kan man här köpa pennor och sudd mm så att det skulle underlätta för receptionen.

Knowledge is Power och kunskapsforum.se fokuserar på elevernas lärande genom modern teknik och nätverk. Knowledge is Power är en app till iPhone och Android med olika kunskapsområden och möjlighet att göra sina egna scheman och anteckningar. Kunskapsforum.se är en kunskapshubb där erfarna personer hjälper yngre som vill lära sig om olika områden och där det genom det byggs upp en kunskapsbank.

Antivickstolen med värme levererade i enlighet med namnet värme och möjligheten att fritt vicka bakåt utan att risk. En konkurrent påstod att den redan fanns i Simsons, bra hur som helst.

Alla vet väl hur svårt det är att få en flaska eller termos riktigt ren inuti. Dessutom kanske du tar med dig en mugg att hälla upp i. Det behöver du inte inte med denna flaska. Den är öppningsvar och blir då en mugg.

Du vet problemet med att det fastnar hår i hårborsten, där längst ner där det är svårt att få upp. Brush 2000 löser det genom en mjuk platta som går att lyfta upp så att håret kommer upp och går att ta bort.

De här grabbarna hade lösningen på problemet att glömma att scanna varor i självscanningen. Man får själv köpa några kassar som automatiskt scannar av varorna när de stoppas ner.

Som avslutning se gärna idén Wall-Case som presenteras av eleverna själva här.

Tack till framtiden!

Dela: