Tvinga till twitter

Idag har informationsavdelningen i Katrineholm uppenbarligen haft twitter-utbildning. GlĂ€djande 🙂

Vi skojade lite under förmiddagen, för att fÄ rÀtt ingÄng. Mikrobloggande Àr kreativa samtal, inte fÀrdiga uppfattningar. PÄ twitter finns tyckarna, sÄ vill du tycka och ta intryck ska du vara med.

Jag fick följande skÀmtsamma tweets precis. Utbildningen hölls av den kunnige Thomas Selig. Men, om Àn skÀmtsamt sÄ tycker jag att frÄgorna Àr intressanta. Kan man krÀva att nÄgon ska finnas pÄ twitter? Eller för all del pÄ sociala medier över huvud taget? Ja, visst kan man, men ska man?

Nej, nej, nej

Du ska aldrig tvinga nĂ„gon. Sociala medier bygger pĂ„ en tro pĂ„ öppenhet, en vilja att vara personlig och en grundsyn att vi skapar tillsammans. NĂ€r jag som ledare anvĂ€nder mitt chefsskap, att utöva makt sĂ„ mĂ„ste jag alltid frĂ„ga mig om ledarskapet, pĂ„verkan har fallerat. Du kan aldrig tvinga nĂ„gon att tro, tĂ€nka och kĂ€nna, bara att göra. Det gĂ„r ett inte göra sociala medier – det gĂ„r bara drivas av vilja och tro!

ps PĂ„ samma tema sĂ„ har vi förövrigt en workshop med hela koncernledningen om sociala medier om tvĂ„ veckor. Vet jag, kanske kommer de efterĂ„t att tro, tĂ€nka, kĂ€nna och vilja engagera sig mer pĂ„ sociala medier. Jag kan inte pĂ„stĂ„ att jag inte hoppas 😉

Dela: