Vad innebär digitaliseringen för en kommuns framtid?

  

Idag drar Almedalen igång så då lämnar jag och min bättre hälft vår Ölandsidyll för några dagar på Gotland. 

Vid 18-18:45 idag söndag deltar jag i Heta stolen hos HejDigitalt där vi talar om kommunens utmaningar och möjligheter i vår digitala tidsålder.

Att på ett framgångsrikt sätt hantera digitaliseringen är en stor utmaning för många kommuner. Hur utvecklas och förändras relationen till medborgarna i e-samhället? Hur förändras kommunens arbetssätt? Vilka affärs- och utvecklingsmöjligheter öppnar upp sig? Vad krävs för att förvalta dem?

Digitaliseringen innebär möjligheter och förändringar på alla nivåer för samhället, organisationer, individer och medarbetare. 2015 handlar en digital strategi om något större än att bara att använda sociala medier. I en kommun kan allt från service till medborgare till den interna kommunikationen mellan medarbetarna utvecklas med hjälp av digital teknologi. Utbildning kan erbjudas via nätet och nå många fler till en låg kostnad. Sjuka kan övervakas och få råd och stöd via olika digitala tjänster. Arbetsmarknaden kan specialiseras och globaliseras. Öppna kommunikationstjänster och transparens skapar möjlighet att involvera fler människor i dialog och demokratiska processer. Här får du möta en kommunchef som på ett nytänkande sätt tillvaratar digitaliseringens alla möjligheter och även svarar på frågor om hur hans eget ledarskap har förändrats.

Något du inte vill att vi missar?

Är du på plats så kom – annars häng med live via webben. All info finns på http://www.hejdigitalt.se/ 

Dela: