Vakna upp

Ibland vill jag bara säga skärp dig människa. Var tusan är världen, eller rättare sagt vi människor på väg. 

När jag såg nyheten om att Storbritaniens medborgare röstat för att lämna EU så orkade jag först inte ens titta mer. 

Alltmer i vårt samhälle är isärhållande, rädsla och en vilja att återgå till en svunnen tid. Svunnen tid är försvunnen. Det finns lika mycket chans att jag vaknar upp som 18-åring imorgon som att Storbritanien kommer att återta en historisk plats i världen eller att USA kommer att bli ”great again” med hjälp av stängda gränser.

Världen ser helt enkelt inte ut så oavsett vad vi tycker om det.

All framgång för mänskligheten bygger på relationer mellan människor. 

Närmanden inte fjärmanden.

Dela:
 • Lennart Ekblom

  Jag tror att det är Du som behöver vakna upp och inse att den globalisering som sker och de villkor som medborgarna i en global värld har att förhålla sig till är satta och villkorade av den 1 % iga makt eliten som äger den större delen av världens tillgångar och i allt snabbare takt kapar åt sig mer av demokrati, finansiella resurser och makt för varje år ( för inte så länge sen var det 2 %, så ägandet koncentreras i snabb takt). Och att vanliga medborgares yttringar som visar sig i bl.a. Brexit är en motreaktion mot just denna företeelse…..och det med all rätt. En yttringen och den typ av yttringar som bör tolkas och analyseras. På rätt sätt och därmed ses som en protest mot den antidemokratiska våg av beslut som tas överhuvudet på och mot vanliga medborgares vardag och levnadsvillkor … som förminskar vanliga medborgares levnadsvillkor och en rådande politik som vi globalt har idag som gynnar och ökar den maktelits makt och gynnar de redan mäktiga och resursstarka. ….Den trenden måste brytas!
  En makt och pågående process som för mig är nödvändig att bryta. Demokratin har kommit i kläm och försvagats och det känner vanliga medborgare. En demokratiseringsprocess som ska tjäna alla medborgaren, inte ett fåtal intressegrupper med mycket stark lobbyverksamhet mot våra folkvalda.
  Vilket är en realitet i de demokratiska spelrum arenor där vanliga medborgares levnadsvillkor och möjlighet att påverka alltmer åsidosätts till vissa gruppers intressen och förmåner.
  Det behövs en fundamental förändring i den syn vi har på demokrati och ställa oss frågan: för VILKA i samhället den demokrati som demokratin ska verka för och tjäna?
  Detta är en nödvändighet om vi inte ska försättas i ett större krig eller falla in i fascism och nazism eller andra yttringar som historien har visat . Facit har vi på det som har skrämmande likheter med den situation vi har idag med det som ledde oss in i världskrig och djup ekonomisk depression.
  So beware and contemplate, see and bee aware what is going on! From now on into the future and in a historical perspective.