Varför ägnar kommunchefen så mycket tid åt Körslaget?

I dagens Katrineholms Kuriren finns följande fråga;

Är det verkligen en kommunchefs jobb att lägga så mycket tid på Körslaget som Mattias Jansson verkar göra? Läser man hans twitter så ägnar han tydligen åtskilliga timmar varje dag till planering och möten med kören. Varför?

Undrande skattebetalare

Vår Katrineholms-kör är fantastisk!

Det stämmer att jag lägger ner en del tid på att stötta Katrineholms-kören. Jag ser det som en oerhörd chans för oss Katrineholmare att samlas och göra något oerhört positivt.

Det jag gjort så här långt är i stort att förhandla fram ett avtal med Meter Television, vilket gav Katrineholmarna 20 istället för sex biljetter till en mer än halverad kostnad. Jag deltog också i söndags på audition för att vi från kommunen skulle visa vår uppskattning och peppa vår gemensamma kör. Jag har också engagerat mig i frågan att fördela arbetsuppgifter kring arrangemanget i huvudspår kring traditionell marknadsföring, tävlingar, relationsmarknadsföring, event, administration, finansieringslösningar, näringslivskontakter, kontaktperson mot produktionsbolag och kontakter med kören. Uppgifterna är just nu i stort uppdelade mellan informationschefen, KFV marknadsföring, handläggare och Katrineholms-Kuriren. Jag har ett samordnande huvudansvar.

Jag hoppas att alla Katrineholmare vill engagera sig i detta, hör av dig med din idé!

QR-kod till Körslaget - Katrineholms Facebook-sida

Tillsammans kommer vi att stötta vår kör till seger!

ps Häng gärna med i Katrineholmarnas stöd till sin kör på Facebook.

Dela:
 • tidigare katkommun

  Många av oss som jobbar eller har jobbat inom kommunen känner igen detta på nära håll. I sociala medier går det att dölja men inte i verkligheten. Det har ett namn.

  Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter).

  Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek.

  Tror att han eller hon är ”speciell” och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med, andra speciella eller högstatuspersoner (eller -institutioner).

  Kräver stor beundran.

  Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på hans eller hennes förväntningar.

  Är interpersonellt exploativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.

  Brist på empati; är ovillig att känna igen eller identifiera sig med andras känslor och behov.

  Är ofta avundsjuk på andra eller tror att andra är avundsjuka på honom eller henne.

  Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller attityder.

  • Thomas

   Jag beklagar uppriktigen att du lider av symptomen som du uppräknar. Hoppet är dock inte ute, vad jag har förstått är inte minst psykodynamisk terapi tämligen framgångsrik för behandling av narcissistisk personlighetsstörning.

   När det gäller vår kommunchef, kan nog var och en som jobbat nära honom intyga om och vara glad över att han inte lider av dina åkommor.

   • tidigare katkommun

    Kavalleriet rider ut.Vem du nu är Thomas Selig? En vad jag förstår konsult som går i svaromål för kommunchefen.Nåväl timtaxan tickar på.Jag tror inte vi ska gräva för djupt i detta träsket för det kanske blir så att en del sanningar om vår kejsare dyker upp som inte ska synas i sömmarna.Det finns en rätt allmän bild bland tidigare kollegor om dessa maktens koridorer och den tystnad som råder utåt.Det går att skrämma till tystnad.Chefsbyten är ett effektivt sätt att demostrera makt.Kanske tid för att lyfta på de riktiga stenarna? Det finns saker som inte är som det ter sig och där skulle vi nog klämma till med en smiley. Ett tips: andas genom näsan. Det funkar även när makten inte fungerar.

    • Picasso Was A Punk.

     My, Selig, have you become a TOTAL ass licker for hire? Is that a brown stain I see on your nose?

    • Thomas

     Jag kan försäkra dig att det inte behövs någon timtaxa för att bli upprörd över ”människor” som använder psykiska sjukdom eller funktionshinder som nedvärderande epitet på andra.

     • tidigare katkommun

      Ledsen där herr Selig.Vi har aldrig sagt det du säger.Samlat har det ett namn javisst. Du kallar det för symptom, vi skulle nog kalla det beteenden och diagnosen gjorde du? Lustigt nog verifierat med några personer så är det igenkänning på hela listan:När ni säger det så. Och det är också svaret på varför Körslaget. Viljan att vara där det grandiosa går att exponera.Tror säkert att någon handledare redan pratat om detta. Kommunen betalar ju dyrt för handledning?

 • tidigare katkommun

  Har förstått av andra att de figurer man har vid sitt inlägg skapas automatiskt,när man skriver anonymt.Nåväl det kan tyckas utmanande att skriva anonymt och dessutom vara rakt på med de beteenden som går igen hos kommunchefen.Men vardagens iaktagelser från förr och nutid bör vara utvecklande om man har förmågan att lyssna och lära.Vi är några stycken som delar uppfattningen att det faktiskt är så det ser ut.

  Det som känns konstigt är att svaret som kommer är att det placerats nidbilder på de som skrivit inlägg här.Nidbilder som säkert ska föreställa någon form av troll.Kan aldrig tro att det är ok att det är så kommunen avser att agera på internet.Hoppas verkligen det är förankrat hos Dalström och att er lokaltidning tar upp detta.Agerandet förstärker också de beteenden vi observerat.En kommunchef borde kunna höja sig över en sådan nivå på bemötande.Lär inte vara första och definitivt inte sista gången kommunchefen får mothugg på sin blogg.I en privat blogg hade det varit ok,men det här agerandet är på riktigt låg nivå av kommunchefen.Så vi skulle vilja veta hur du tänkt och om det är så du tänker agera framöver? Det är ingen mening med att ta bort dem,sidan är redan dokumenterad och skickas snart till tidningen.

 • tidigare katkommun

  Har kontrollerat sanningshalten i det du påstår med en person som kan internet bra. Det visade sig att han kunde WordPress utan och innan. Hans kommentar är att du hittar på.Tydligen är det så att tidigare anonyma kommentarer varit med en andra bilder,endast dessa bilder med monster.Och enligt honom är det en manuell inställning DU kan gör i din blogg.Så hans antagande är att du ställt in detta i samband med våra kommentarer.Vilket i så fall är ett direkt osmakligt agerande i perspektivet av de ledarskapsfilosofier du basunerar ut.Återigen du förstärker bilden av ditt grandiosa och tron att du är oåtkomlig.Nu skickar vi bildkopian på sidan som den såg ut till Wistbacka med lite kommentarer från experter.Varsågod.

  • Jag kan inte annat än berätta hur det faktiskt är, vad du väljer att tro får stå för dig.

   • tidigare katkommun

    Hur det är? Märkligt svar.Även du måste inse att de som förstår hur wordpress fungerar vet att monstren är ditplacerade manuellt av dig.Med tanke på tajmingen med att du fått en del beska diskussioner på ett par håll på din blogg passade det dig utmärkt.Annars kan ju du försöka förklara hur det är.För vår del är vi säkra.Du berättar inte hur det är, du berättar hur du vill det ska uppfattas.På något konstigt sätt har du fått för dig att bara för att du ivrigt skriver om öppenhet och transparens,så äger du också sanningen.Någonstans där har du fått för dig att de som läser din blogg inte förstår att även du filtrerar och väljer vad som ska skrivas och vad som är eller ska uppfattas som sant.Och vi tror inte, vi vet.Det lär finnas så kallade loggar på din blogg.Där framgår det säkert hur du fixat till dessa monster.Vi behöver inte ens be dig kontrollera.Vi förstår ändå att vi har rätt.Du måste förstå, du är en skrämmande människa för tydligen är det så här du fungerar i vardagen också.Vi vet från förr och det har tydligen inte ändrats ett endaste dugg.

    • Thomas Selig

     Ursäkta, men du är bara löjlig. Alla som förstår hur WordPress och andra system som använder sig av gravatarer fungerar, vet hur det fungerar. Du och din låtsas-specialist-polare hör helt uppenbarligen inte till den sorten.

     I och med att du far med osanning, den korta förklaringen för alla läskunniga: kontaktbilder brevid kommentarer på bloggar hämtas i regel från gravatar.com. Det förutsätter dock att användaren har ett konto hos gravatar och lagt upp en (för åldersgruppen godkänd) bild där.

     Finns det ingen bild tillhörande den e-post-adressen som personen som kommenterar har angett (som t.ex. är regel med fejkade e-post-adresser som t.ex. ”tidigare katkommun”, i strid mot den tydliga kommentarsregeln, använder), så faller systemen tillbaka till olika andra lösningar som antingen skapar unika grafiker för den angivna e-post-adressen (t.ex. wavatar eller MonsterID) eller så används det en neutral bild som är identisk för alla okända e-post-adresser.

     Som Mattias skrev, så använde han tydligen MonsterID. Efter att ”tidigare katkommun” inte var nöjd med det, så bytte Mattias till en neutral variant och bad till och med om ursäkt.

     Påståenden att Mattias för hand skulle klistrat in bilder är både löjliga och helt osanningsenliga. Om din ”expert” på WordPress påstår det, så skulle jag varmast rekommendera honom att inte skylta särskilt högt med sin skrämmande okunskap.

    • Pingback: Vi KÖR på tro()

 • Jessica Sjögren

  Tack Selig!

 • tidigare katkommun

  Håller inte.Eftersom vi gjort precis samma manöver vid några tillfällen tidigare för en tid sedan och då blev vi inga monster.Anledningen till vår extrema försikthet är att kommunchefen inte går att lita på.Otäcka exempel på källsökning finns och har man jobbat på eller har anhöriga som jobbar på kommunen,tar man inga risker.Att hamna på kommunchefens svarta lista vill ingen.