Gästbloggare Malin Karlsson

Gästbloggare

 

Nu är jag inne på min tredje vecka. Jag tycker att min praktik här har varit roligare än jag hade väntat mig. Den har varit mer varierande och spännande. Jag trodde att jag skulle sitta med enformiga uppgifter varje dag utan någon variation, den bilden jag hade av kontorsarbete i mitt huvud innan jag började min praktik här. Just därför ville jag ha praktik på ett kontor, för att se om det verkligen var så tråkigt som man tänker sig när man hör ordet kontor.

 

Onsdagen den 17/3 var jag på en jobb- och utbildningsmässa som arrangerades av viadidakt på Safiren. Syftet med mässan var att gymnasieelever skulle få träffa representanter från olika högskolor och arbetsplatser, så de kunde få mer information om de saker de var intresserade av att hålla på med i framtiden.

 

Det var väldigt mycket folk på mässan. Alla trängde sig fram och det var inte lätt att stå still och prata med någon när strömmen av människor drog mig med sig. Det var dessutom otroligt varmt. Men det fanns många spännande montrar. Man märkte snabbt att de montrar som var mest populära var de som hade med utlandsstudier att göra. Till dessa drogs stora klumpar av elever hela tiden, och jag var en utav dem. Jag tror att de är så för att när vi går i gymnasiet och vi inte riktigt vet vad vi vill göra i framtiden så lockar utlandet. Så är det i alla fall för mig. Generellt tror jag att vi tänker att det vore perfekt att få åka utomlands och studera, bättra på sina språkkunskaper och få lite tid att fundera på vad man ska arbeta med i framtiden.

 

Jag pratade lite med Kerstin Jarl som arbetar som administratör på Eskilstuna folkhögskola. Hon berättade att det hade varit full fart hela dagen och att det hade varit ganska stort intresse. Det största intresset på Eskilstuna folkhögskola hade varit på ett ganska nytt program somheter Recycle Design – Återbruk. Det är en linje som handlar om att återanvända material för att skapa nya produkter. Hon tror att det har blivit en väldigt populär linje nu eftersom det ligger i tiden att ta hand om miljön och utveckla förbättringar för den. Men trots det stora intresset så erkänner hon att det är en del ungdomar där som bara springer igenom mässan och samlar pennor och godis. Det känner jag igen för jag var en av dem på förra årets mässa.

 

I år känns det mer aktuellt att verkligen ta vara på alla möjligheter som mässan erbjuder då framtiden kommer närmare. För det var en bra mässa med många utställare och gav varierande idéer på vad man kan göra med framtiden.

 

/Malin

Dela: