Avslutande blogginlägg

Nu är mina 5 veckors praktik strax slut här på kommunledningsförvaltningen. Och det känns väldigt tråkigt för jag har faktiskt haft väldigt roligt här. Jag har fått göra så många olika saker, vissa roligare än andra.

 

Jag har fått lära mig massor, både i hur man skriver korrekt och sådana saker men självklart också hur kommunen fungerar och vad den har för uppgift. Och eftersom jag tycker det viktigaste med en praktik är att få lära sig nya saker och se hur det fungerar på verkliga arbetsplatser har detta varit en av mina bästa praktiker. Även tack vare de anställda på Gröna Kulle. Denna praktik har verkligen förändrat min syn på kommunen, som tidigare var ett väldigt okänt område för mig, men känns nu mycket mer nära och verkligt. Det kändes innan ganska avlägset och som om de inte angick mig, men nu vet jag vad det är och även om man inte tänker mycket på det är det en stor del av allas liv.

 

Efter vad jag visste om kommunen innan och vad jag fick höra då så trodde jag inte att de gjorde så mycket. Men nu när jag har haft praktik där så vet jag att det är konstant rörelse och alltid händer nya saker. Det är bara att alla saker de gör påverkar inte våra liv direkt eller är saker vi reagerar på. Som exempel har vi turistbilagan de gjorde som skickades ut med aftonbladet, den skickades sedan även ut med Katrineholms Kuriren så vi många av er har sett den, men jag tror inte många tänker på arbetet den för med sig för att skapa. De gjorde även ett reklaminslag och skickade ut en tidning om Katrineholm till alla kommunens arbetsplatser. Sådana saker för att ge Katrineholm lite reklam inför sommaren. Men man tänker ofta inte på sådant utan man vill se tydliga förändringar, som när alla elever på min skola, Lindengymnasiet, fick nya Mac-datorer. Så sluta klaga så mycket på kommunen och inse, precis som jag gjorde, att av allt arbete kommunen gör reagerar man inte ens på hälften.

 

Så jag vill tacka för en jättebra praktik. Tack till alla på Gröna Kulle som alla bidragit till en bra praktik, till kommunchefen Mattias Jansson som lät mig gästblogga på hans blogg och ett extra stort tack till Jenny Bolander som varit min handledare, alltid sett till att jag haft något att göra och som gjort det till en superbra praktik. Ha det bra i fortsättningen och tack för mig!

 

/Malin

Dela: