Adjö Almedalen

Nu sitter jag på båten på väg från Gotland och Almedalen. Det var premiär för mig på plats.

Oj – där gick Håkan Jurholt förbi mig där jag sitter och skriver! Det är kanske närheten till makten som är det mest bestående intrycket av veckan. På tal om S-ledaren så såg jag ett kul klipp om den berömda mustaschen.
I realtid kom precis min fru tillbaka till våra platser nu, hon hade berömt Juholts tal och växlat några ord med om barnfattigdom. Det är närhet – och gud vad jag älskar människor (min fru ;)) som vågar ge också positiv feedback till makthavare!

Vi kom i tisdags och under onsdagen var jag på ett antal seminarier som jag skrivit om tidigare. I posten om
Sociala roller
Regionbildning
Nya mediaroller

Det första seminariet blev en riktig ”snackis”. Mycket baserat på den omognad som visades kring vikten av att vara ärlig med vem man är och att det är en skillnad på att vara privat och att vara personlig. Läs mer hos mediavärlden

På torsdagen var jag med i två paneler för PWC, en om öppen data och en om E-tjänster. Båda var riktigt lyckande och jag kände att jag kunde tillföra mycket ur ett praktiskt kommunperspektiv.

Jag hade sedan en mycket trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med min fru i Visby. Efter lite mat och mingel så besökte vi TEDx Almedalen, vilket var en riktigt upplevelse.

Under fredagen var jag mest med familjen och träffade på kvällen några trevliga kontakter inne i Visby.

Jag kommer att föreslå att Katrineholm och framförallt Logistikcenter positionerar sig i Almedalen nästa år och jag tror jag har iden som kommer att göra att vi når fram 🙂

Dela: