Borde jag byta digitalt namn?

Min syn på sociala medier är att det är ett relations- och nätverksbyggande och att relationer är mellan personer inte mellan roller. Jag försöker därför att vara personlig, dock inte privat på sociala kanaler.

Kanske blir det då fel att jag alltid går under alias:et kommunchef på

Brit Stakston skriver

Just detta att Mattias Jansson twittrar under namnet ”Kommunchef” ställer nog till med lite problem för honom. Med yrkesrollen som twitternamn blir gränserna mellan personligt och professionellt ännu suddigare för de man kommunicerar med. En konsekvens man måste vara medveten om. Men självklart kan och ska Mattias under sitt ”officiella” kommunchefskonto twittra om vad han vill. Men eftersom det inte finns någon kollektiv norm för hur vi tolkar det vi läser på nätet får då Mattias också överväga den ”risk” som finns för ett eventuellt minskat förtroende hos några av medborgarna.

Jag tycker att det finns både argument för kommunchefs-namnet, ex att det kan hjälpa att öppna upp det offentliga Sverige? Men jag förstår argumentet att det vore bättre att fullt ut vara person och däri vara rollen.

Vad tycker du?

[poll id=”3″]

 

Dela: