Det som är bra är inte alltid rätt

Något av det svåraste som ledare tycker jag är när jag möter medarbetare som inte vill framåt, saknar driv och vilja. Det problemet verkar vara litet i på mitt nya jobb vilket är fantastiskt. I Botkyrka finns en enorm vilja, passion för det man gör och jag möter i många fall ett inre driv.

Allt ska göras! Allt är bra!

Jag håller med. Det är väldigt bra saker, men här kommer det svåra. Bara för att det vi gör är bra, betyder det att det är rätt?

Vad som är rätt att göra har både med vårt demokratiska uppdrag att göra, men också med vad andra gör. Vi måste agera samordnat. Det finns ett talesätt som lyder ”Varje gång du väljer något så väljer du bort något annat”. Det går inte att bara välja till.

CC by toolstop

Det som är bra är inte inte alltid rätt – Fokusera mera!

 

Dela: