En underbar sommar mot nya utmaningar

Uppsägning

En stor del av den tiden har gått åt till att intressera mig för något mycket spännande – Botkyrka kommun.

Idag blev det klart att jag får jobbet som kommundirektör i Botkyrka, som jag tillträder i slutet av september. Det har varit en mycket snabb, men gedigen process med ett tiotal intervjuer, testningar, psykologsamtal och bakgrundskontroller de senaste dagarna.

Jag har arbetat i Katrineholm i nästan 14 år, varav sex år som kommunchef och biträdande kommunchef. Jag har fått utvecklas enormt i Katrineholm vilket jag är så tacksam för.

De senaste åren har jag fått många samtal från headhunting-företag om olika tjänster, framförallt kommunchefsuppdrag. Tanken har mognat hos mig allt mer och nu känner jag att det är dags att göra något nytt. Valet har inte varit lätt. Jag gillar Katrineholm, jag är katrineholmare och jag gillar er alla som jag haft förmånen att arbeta tillsammans med i alla år. Jag kommer att sakna er så.

Men jag väljer nu Botkyrka och till min stora glädje har Botkyrka valt mig. Jag har iakttagit Botkyrka kommuns arbete på håll i några år och är imponerad. Det är en tillväxtkommun med stora ambitioner och en härlig kaxighet. Botkyrkas expansionstakt och geografiska samt befolkningsmässiga kontraster är en stor utmaning – och samtidigt en stor möjlighet. I rörelse kommer utveckling! För egen del så blir mina första utmaningar att lära känna både kommunen som plats och som organisation.

Först och främst önskar jag Mattias Jansson all lycka i de nya utmaningar han står inför. Under de åren vi jobbat tillsammans har det hänt otroligt mycket, han har verkligen satt Katrineholm på Sverigekartan i sitt sätt att leda och arbeta med kommunala frågor. Jag är övertygad att Botkyrka kommer att ha mycket nytta och glädje av hans kunskaper och ambitioner, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

 

Det känns jättebra att Mattias Jansson har valt att tacka ja till tjänsten. Mattias är ambitiös, målmedveten och har lång kommunal erfarenhet, säger Katarina Berggren (s) kommunstyrelsens ordförande.

 

Själv tycker Mattias Jansson att han lämnar efter sig ordning och reda i Katrineholm, i allt från styrsystem till ledningsorganisation – Jag känner i stort sett att jag är färdig.

 

Vi behöver ett ledarskap som gör våra medarbetare delaktiga. Vi tror att han kan utveckla oss som organisation, säger Berggren.

 

Jag hade trott att han skulle stanna ett tag till

…och vet ni vad. Katrineholm kommer att klara sig alldeles utmärkt utan mig – och om det inte skulle vara så, så måste jag har arbetat fel och då är det ju lika bra att jag slutar ;=)

Min kropp pulserar av glädje och förväntan idag.

Nu ska jag ha semester, först en liten Europatur, sedan Öland och Gotland resten av sommaren.

Vi hörs!

Dela: