Insamlingen som kom av sig

Where Angels Cry by Pink Sherbet PhotographyJag och Helene Björkqvist, förvaltningschef för bildningsförvaltningen konstaterar att vi nu avrundar vårt deltagande i Gabriels Änglar.

Under våren hade vi en fantastisk sammanhållning i Katrineholm kring vår kör i Körslaget – Team Gabriel.

Om Team Gabriel hade vunnit skulle vinstpengarna ha gått till att motverka mobbning i Katrineholm, i samarbete med Friends. Gabriel Forss och Team Gabriel bestämde sig för att försöka samla in motsvarande medel ändå, i ”Projektet Gabriels Änglar”. Katrineholms kommuns tack till kören för deras insats blev en cd-inspelning, där överskottet gick till ”Projekt Gabriels Änglar”. Insamlingen startade vid Friends stora manifestation mot mobbning på Sergels torg den 3 maj där Team Gabriel även medverkade på scenen.

Allt vi kan göra för vänskap och sammanhållning mellan fler är bra. Som en del av insamlingen och denna positiva kraft beslutade vi därför att inleda ”Operation Gabriels Änglar” i form av dagsverken i vår verksamhet för att samla in pengar till projektet. Som en kick-off anordnade vi tillsammans med Friends en stor vänskapsdag med en fullsatt Stadspark i september i år.

Friends är en icke-vinstdrivande organisation med mycket begränsade ekonomiska resurser. Eftersom insamlingen till ”Projekt Gabriels Änglar” inte har genererat de intäkter som planerades är Friends nu tvungna att avbryta sitt engagemang i insamlingen. Detta innebär att även Katrineholms kommuns engagemang i insamlingen till ”Projekt Gabriels Änglar” upphör. De medel som satts in från enskilda skolor kommer internt att återföras till respektive skola.

Friends gör ett fantastiskt arbete i att stötta skolor och idrottsföreningar runt om i Sverige med att få igång och bibehålla ett fungerande arbete mot mobbning. I vår kommun kommer de skolor och verksamheter som vill naturligtvis att kunna fortsätta arbeta med Friends, även om den gemensamma insamlingen nu avslutas.

Ibland måste man våga prova utmaningar som ”Projekt Gabriels Änglar”. Just detta projekt som skulle stärka antimobbingarbetet kändes angeläget. Vi vet att ett sådant arbete ändå pågår och att ett bra antimobbingarbete kommer att fortsätta ute bland våra barn och ungdomar trots att inte ”Projekt Gabriels Änglar” lyckades med sitt insamlingsmål.

Vi vill tacka alla som engagerat sig i projektet i kommunen; rektorer, lärare, barn och ungdomar inom Bildningsförvaltningen, Friends och framförallt Gabriel Forss och Team Gabriel.

 

Dela: