Jag säger upp mig SD

2014-09-26 11.27.34-1– Ta debatten med SD

– Lyssna på 13% av befolkningen

– Vi måste våga prata om flyktingfrågan

– osv, osv

Nej, vi måste inte göra något av det. Riksdagens sju andra partier har en gemensam syn på alla människors lika värde. Det har inte SD. Människors lika värde är en utgångspunkt som är mer grundläggande än allt annat, en paradigm, ett djupgående skiljelinje som ligger före all annan politik.

Sju partier är eniga om det viktigaste vi har som människor, vårt lika mänskliga värde – välj mellan dem!

SD:s väljare är inte rasister. De vill som alla ha trygghet. De känner sig vilsna. SD har visat en väg – sök tryggheten i att Sverige inte ska förändras! Det innebär framförallt att den sk ”massinvandringen” ska minskas och om väl någon från ett annat land kommer hit ska hen assimileras (ja, det står faktiskt så i deras valmanifest). Assimilation är en parts anpassning till en annan. Integration är en ömsesidig förändring. Världen och Sverige är byggt med integration.

Det finns inget som är svenskt. Det enda som finns är vi svenskar och en historia. Vad som är svenskt idag beror på vilka vi är. Sverige är vi. Vår kulturhistoria ändras inte för att vi människor hela tiden ändras – och gjort så i 10 000 tals år.

Ta inte diskussionen med SD, det går inte utan att ifrågasätta deras utgångspunkt, människors lika värde.

Ta diskussionen med SD:s väljare. Om trygghet, om vad svenskhet är och om hur olikheter bygger storhet då, nu och framåt.

Samhället byggs också av tjänstemän som jag själv som har till uppgift att underlätta för och verkställa politik. Jag kan lova dig en sak. Jag kommer aldrig att arbeta i en samhällsinstitution som på något sätt styrs av SD eller motsvarande.

Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.

(Martin Luther King)

Tala – om rätt saker!

Dela: