Lärresa – dag 3 – Houston

Vaknade vid fyra imorse och kunde inte somna om. Tog en promenad med en kollega runt hotellområdet och köpcentret där vi bor. Det är enorma anläggningar för dagvatten överallt som små sjöar, åar och tom fält som används som planer när det regnar normalt mycket. Schyssta skyltar längs vattnet upplyser om att vi ska akta oss för krokodiler. 

IMG_0974-1.JPG

Idag har vi besökt Houston som är USA:s fjärde största storstadsregion. Regionen är dominerande inom medicinområdet, energi, har en stor hamn också förstås NASA. ”Houston we have a problem”, eller inte.

Vi började med Texas Medical Center som är världens största med 120 000 anställda och 7,2 miljoner unika besök varje år. Mycket pengar i den verksamheten onekligen. Helt sjukt stora komplex. Många av dem som bor i Pearland jobbar på centret och förstås tar alla bilen till jobb. Pearland har inga allmänna kommunikationer förutom skolbussar. Varje familj har minst en bil per person som är 17 år eller äldre enligt borgmästaren.

IMG_0975.JPG

Vi har också besökt två inkubatorsverksamhetet en på Medical Center också Houston Technology Center. Båda är privatägda och jobbar för att entreprenörer ska få igång sina företag.

Området har också en samarbete som heter Greater Houston Partnership, även det privatfinansierat. 

Ikväll var det fantastiskt italienskt. Så nu har vi avverkat tysk biergarten igår kväll, mexikanskt till lunch och så fortsätter vi vårt matäventyr.

Godnatt!

Dela: