Lycka är att vara här, inte där!

20110705-230217.jpg

Häromdagen läste jag en betraktelse av Bodil Jönsson om semester. Semestern måste, enligt henne skilja sig från det vardagliga. Semestern måste få vara spontan. Den ska inte planeras för mycket. Då blir den inte olik vår vardag, för den som är planerande i sin vardag vill säga. Jag tycker det verkar klokt.

Jag funderar också på om inte den största skillnaden för mig på semestern är ”ologistiken”. Alla vardagsbestyr får och ska ta längre tid. Jag samordnar inte inköprt av morgonfrallor med att panta burkar, hämta en cykel och fixa en bra solplats vid bryggan. Jag cyklar helt enkelt ner till hamnen bara för att köpa bröd. Det andra tar vi i tur och ordning. När jag låter varje del ta mer tid så ger varje del också mer. Varje del blir i sig en njutning.

Jag hörde idag på en TED-talk uttrycket ”Lycka är inte att få det man önskar, utan att önska det man har”. Det betyder för mig att stanna upp, njuta och logistiskt korrekt planera för nästa steg.

Lycka är här, inte där!

Imorgon bär det av in till Almedalen där jag ska delta i en paneldebatt om sociala medier i offentliga organisationer http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/9293

Sedan tänkte jag ta en tur till en del andra seminarier och förhoppningsvis känna in Almedalen. Det är premiär för mig!

Nu ska jag njuta av att vara här!

………………………

Uppdatering 6/7-11

Det var inte i DN utan i tidningen Fokus jag läste om Bodil Jönssons betraktelser. Tack Hanna och här är länken http://www.fokus.se/2011/06/»fortrollas-av-ostordheten«/

Dela: